İlham Aliyev'e Çıldır'dan SARI BALIK

Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan özellikle Sarıbalık balığıyla ünlü Çıldır Gölü'den Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e balık gönderildi.

Ardahan'ın Çıldır ilçesi sınırlarında bulunan özellikle Sarıbalık balığıyla ünlü Çıldır Gölü'den Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e balık gönderildi.

Kars ili Arpaçay İlçesi Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Doğruyol-Arpaçay Kooperatif Başkanı Yener Şaran balıkları özenle hazırlayarak uçakla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e gönderdi.

Kooperatif Başkanı Şaran, "Aliyev'i ben burada daha önce ağırladım. Beraberindeki heyetle birlikte burada balık yediler. Sarıbalık çok hoşlarına gittiği için her yıl buradan balık ister ben de hazırlar ve gelenlerle gönderirim. Ancak Çıldır Gölü'ne has sarıbalık tükenmekte, hatta gölden çıkmayacak kadar az duruma gelmiş. Bu balıkları gönderiyorum ama seneye ne yaparız bilmiyorum. Çünkü nesli tükenmek üzere. Ben burada Sayın Aliyev için tuttuğumuz balıkları özel kafesine koyarak hazırlıyorum.

Havalandırması var çalışıyor, amacımız balıkları sağ olarak göndermek. Balıklar buradan Iğdır iline buradan Nahçivan'a oradan da uçakla Aliyev'e ulaştırılıyor" dedi.

Diğer Haberler

Kars 36 Spor Deplasmandan Mağlup Döndü.. Doğubayazıt FK 2-0 Galip!
Kars'ta Bu Hafta Neler Yaşandı? İşte Haftanın Öne Çıkan Gelişmeleri!
Silivri'den Bir Ses.. Osman Kavala Sekiz Yıldır Özgürlüğünden Mahrum!
İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba Görevinden Ayrıldı.. Kongre Tepkisi!
Kars'ta Kurtlar 'Şehir Merkezi'ne İniyor.. Doğa Dengesini Geri İstiyor!
Vinçle Boşaltma Sırasında Trajik Kaza.. Kağızmanlı İş İnsanı Hayatını Kaybetti!
Yol Kenarı Bekleme Son Buldu.. Kars'ın Yeni Otobüs Terminali Hizmete Girdi!