HDP 'Olağanüstü İtiraz'da Bulunacak

HDP, KHK'lı belediye başkanlarıyla ilgili YSK kararına karşı olağanüstü itiraz başvurusu yapacaklarını duyurdu.

HDP milletvekilleri, KHK’lı seçilmiş belediye başkanlarına mazbata verilmeyeceğini açıklayan Yüksek Seçim Kurulu önünde basın açıklaması yaptı.

HDP Milletvekili Mithat Sancar, karara karşı olağanüstü itiraz yoluna gideceklerini söyledi. Konunun ilk olarak 9 Nisan’da YSK’de görüşüldüğünü belirten Sancar, 10 üyeden 5’inin yeniden seçime gidilmesi, 5’inin de mazbataların ikinci adaya verilmesi yönünde oy kullandığını, ancak daha sonra yeniden toplanan YSK’nin 7’ye 4 ile ikinci adaya verilmesi kararı aldığını söyledi.

‘YSK İLE İLGİLİ HSK’YA ŞİKAYATTE BULUNACAĞIZ’

YSK ile ilgili HSK’ye şikayet bulunacaklarını belirten Sancar, şu anda 26 bölgede seçilmiş belediye başkanlarına mazbatalarının verilmediğini açıkladı.

İstanbul’daki karmaşıklığın nedeninin YSK’nin ‘hukuk dışı tutumu’ olduğunu dile getiren Sancar, seçim sonuçlarına ilişkin sürecin takipçisi olduklarını belirtti.

İlgili Haberler

Politika Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Sistemi İçin Revizyon İddiası.. Yetkiler Değişebilir!
CHP’de 51 İsim Yüksek Disiplin Kurulu’na Sevk Edildi.. Böke de Listede!
CHP’de Kılıçdaroğlu’ndan Teşkilata Mesaj.. Ayrılanlarla Polemik Yok!
Çerçeve Yasa Sonrası “Barış Süreci”nde Yeni Adım.. 4 Alt Komisyon Oluşturuldu!
Uçum’dan Çerçeve Yasa Değerlendirmesi.. 7595 Sayılı Kanunun Kapsamını Anlattı!