Damalda Sinema Salonu AÇILDI

Ardahan'ın Damal ilçesinde sinema salonu açıldı.

Ardahan'ın Damal ilçesinde sinema salonu açıldı.

Ardahan'ın Damal ilçesinde sinema salonu açıldı. Damal Kaymakamlığı tarafından SODES projesi kapsamında 200 bin TL'ye açılan 180 kişilik sinema salonu ilçedeki vatandaşları ve öğrencileri heyecanlandırdı. Öğrenciler ilk defa sinemayla tanışırken, vatandaşlar da öğrencilerle birlikte film izledi.

Süleyman Demirel İlköğretim Okulu salonunda yapılan sinemanın açılışını Vali Seyfettin Azizoğlu gerçekleştirdi. Kurdeleyi kesen Vali Azizoğlu, öğrencilerle birlikte sinema izledi. Çocuklara daha iyi yarınlar temin etmek için çalıştıklarını anlatan Vali Azizoğlu, "Bugün burada gerçekten duygulandığımız, hislendiğimiz ve aynı zamanda da onurlandığımız güzel şeylerin yapıldığını gördük. Biz insanımızı yaşatmaya, daha güzel şartlarda, daha iyi şartlarda ve daha iyi imkanlarla onları donatmaya mecburuz, görevliyiz ve sorumluyuz. Geleceğin dünyasını kuracağımız çocuklarımıza, geleceğin dünyasında barışı, kardeşliği tesis edecek evlatlarımıza geleceği kurmaları için bugün imkan hazırlamak, onların en iyi şekilde yetişmelerini temin etmek, o gayreti göstermek bizim için büyük bir görev ve sorumluluk. Bu gayreti gösteren başta değerli kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve teşkilatına, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Damalın eğitime gönül veren bütün insanlarına teşekkür ediyorum. " dedi.

Damal Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ise 180 kişilik sinema salonuyla ilçenin sinemaya kavuştuğunu belirterek, haftada 1 kez kaliteli filmler getirerek ilçe halkının beğenisine sunacaklarını dile getirdi. Resim ve Şiir yarışmalarında dereceye giren 10 öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilirken, farklı alanlarda başarılı gösteren 45 öğrenciye de çeşitli hediyeler verildi.

İlk defa sinemayla tanıştıklarını ifade eden öğrenciler ve vatandaşlar da çok mutlu olduklarını anlattı. Çoğu vatandaşlar ilk defa sinema heyecanı yaşadı. Sinema için ilçeden Kars'a gidildiğini söyleyen vatandaşlar, artık buna gerek kalmayacağını belirterek, ilçe halkı için iyi sosyal aktivite olduğunu dile getirdi.

Kültür | Sanat | Magazin Haberleri

Dünyanın En Lezzetli Mantıları... Türkiye'de Listede Var!
Kadir İnanır'ın Sağlık Durumu İyi... 'Uyandırılma Kararı Alındı'
Şivan Perwer'den DEM Parti'ye Seçim Şarkısı... 'Dem Hatiye!'