'Bölge İlleri' İçin Sıcaklık Uyarısı

Bölge genelinde hava sıcaklığı artacak; hava Tunceli'de 40, Erzincan'da 39, Iğdır'da 38 derece olacak.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi için sıcak hava uyarısında bulundu.

Sıcaklığın mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güney ve güneybatıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan’da 9, Kars’ta 10, Ağrı ve Erzurum’da 13, Iğdır ve Erzincan’da 18, Tunceli’de 21 derece ölçüldü.

Gün içinde en yüksek sıcaklığın Tunceli’de 40, Erzincan’da 39, Iğdır’da 38, Ağrı’da 35, Kars ve Erzurum’da 33, Ardahan’da ise 32 derece olması bekleniyor.

Bölgede mevsim normalleri üzerinde seyredecek sıcaklık sebebiyle başta yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunanlar olmak üzere vatandaşlar, güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında güneş ışınlarına doğrudan maruz kalmamaları konusunda uyarıldı.

Kars Gündem Haberleri

Sivas Divriği’den Kars’a Demir Yolu Hattı Yenileniyor.. İhale 22 Aralık’ta!
Kars 36 Spor’da Antalyaspor Mesaisi.. Kupada Hedef Üst Tura Çıkmak!
Kars Ticaret ve Sanayi Odası Heyeti Ankara'da.. Siyasi Temaslarda Bulundu!
Ani Köprüsü İçin İhale Tamamlandı.. Tarihi Yapı Yeniden İnşa Edilecek!
Kars’ta Hava Değişiyor.. Sağanak ve Serinlik Hafta Boyunca Etkili Olacak!