Atatürk'ün Ölümünün 80'nci Yılı

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için ölümünün 80. yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için ölümünün 80. yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Atatürk’ü anmak için yayımladığı mesajda 2023 vurgusu yaparken, CHP’nin mesajında ise “Devrimlerine olan bağlılığımızı yineliyoruz” denildi.

Atatürk’ün İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda yaşamını yitirdiği saat 09.05’te bayraklar yarıya indirilerek saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. 

Devletin üst düzey bürokrasisinin 10 Kasım mesajları ise şöyle: 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Gazi’nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz. 

TBMM Başkanı Binali Yıldırım: O, Türk milletini tarihin nesnesi haline getirmek isteyen işgal kuvvetlerine teslim olmayı düşünmeyen büyük bir kahramandır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Atatürk’ün kurucusu olduğu Cumhuriyet sayesindedir ki ülkenin gerçek sahipleri bir kişi, bir aile veya bir zümre değil, milletin kendisidir.

Haberin uzantısı...

Kars'ta 10 Kasım Törenleri

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk,ölümünün 80. yıl dönümünde tüm Türkiye'de olduğu gibi Kars'ta da düzenlenen tören ve etkinliklerle anıldı.

Atatürk'ü anma törenleri ilk olarak Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı'na sırasıyla Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin konulmasıyla başladı.

Çelenklerin konulmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kars'ta da, "Tİ" sesi ile birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından da İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı'nın ikinci yarısında ise Bayrak yarıya indirildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Türker Öksüz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Belediye Başkanı Vekili Hüseyin Bedel, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Program daha sonra Kültür Müdürlüğü Salonu'nda devam etti. Program Atatürk'ün biyografisinin okunması ve şiirler, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençliğin Ata'ya cevabı, Atatürk Oratoryosu ve Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin dinletilmesiyle sona erdi.

İlgili Haberler

Kars Gündem Haberleri

Sayıştay'tan Bölge Gezisi.. Başkan Metin Yener Kars'a Geldi
Curling'te Büyük Başarı.. Kadınlarda, 'Kafkars Spor' 1'inci Lİge Yükseldi
Kars İl Genel Meclisi'nde Seçim.. DEM Partili Aday Kazandı
DEM Parti'den Kars Açıklaması... Yeni Kayyum Modeli 'Taşımalı Seçmen'