'Ardahan Balı' Paketleniyor

Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü tarafından bal dolum ve paketleme tesisi kuruldu.

Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü tarafından bal dolum ve paketleme tesisi kuruldu.

Kafkas Arısı Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürü Sinan Aydın, tesiste gazetecilere yaptığı açıklamada, hakiki Ardahan balının piyasaya sürülmesi amacıyla kurulan tesisin Ardahan arıcılığına önemli katkısının olacağını söyledi.

Günlük 2 ton balın test edilip paketlenmesinin üretici ve tüketici için önemli bir hizmet olacağını dile getiren Aydın, şunları kaydetti:

"Bal paketleme ve dolum tesisi ile burada hem kendi ürettiğimiz ürünleri paketliyoruz, hem de coğrafi işaret tescil komisyonundan geçen üreticiye ait balları paketliyoruz. Burada üretici kazançlı oluyor. Üretici ile tüketiciyi buluşturmuş oluyoruz."

Aydın, bu yıldan itibaren tüm üreticilere hizmet vermeye başladıklarını da sözlerine ekledi.

Bölgeden Haberleri

Arama Çalışmaları 14 Gün Sürdü.. Kayıp Kişi Yayla Yolunda Ölü Bulundu!
Dengbêj Şakiro’nun Mirası.. Ağrı'da İsmine Yakışır Kent Meydanı Yapılıyor! 
Artvin'de Trajik Olay.. Polis Memuru 'Kamp Çadırı'nda Zehirlenerek Hayatını Kaybetti!
Kazım Koyuncu'ya Saygı.. Ölümünün 20'nci Yılında Mezarı Başında Anıldı!
Aşkale'de İş Kazası.. Geri Manevra Yapan Kamyon, İşçilerin Arasına Daldı!