Akçayöz'den 'Ani'nin Gizemli Yüzü' Kitabı

Vedat Akçayöz’ün çıkardığı “Ani’nin Gizemli Yüzü” kitabı, turizm ajanslarında Ani’nin rehberi oldu.

Araştırmacı Yazar ve Kars Sanat ve Kültür Derneği (KKSD) Başkanı Vedat Akçayöz’ün çıkardığı “Ani’nin Gizemli Yüzü” kitabı, turizm ajanslarında Ani’nin rehberi oldu.

Akçayöz’ün kitabından yola çıkan yüzlerce yabancı ve yerli turist, Ani’yi tanıma fırsatı buldu. Uzun uğraşlar ve araştırmalar sonucu bir emekle hazırlanan “Ani’nin Gizemli Yüzü” Ani’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınması ile birlikte piyasaya sürülen kitap her kesimden yoğun ilgi gördü.

Fotoğraf Sanatçısı Yıldırım Öztürkkan ile birlikte Ani’yi karış karış gezen Araştırmacı yazar KKSD Başkanı Vedat Akçayöz, “Geçmişte hayalimdi, yılların emeği idi UNESCO yolunda Ani ve sonunda hayaller gerçek oldu. Dünya Miras Listesi asıl listesi girdi gizemli yüzüyle Ani” sözleriyle kitabında duygularını anlattı.

Akçayöz, kitabında Ani’nin gizemli yüzünü fotoğraflarıyla anlattı. Kars içinde ve Kars dışında yoğun ilgi gören kitap, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Temsilciliği’nin desteği ile Kars Kültür ve Sanat Derneği’nin sunduğu, “2016 UNESCO Dünya Mirası Yolunda Ani Ören Yerinin Bilinmeyen Yüzü, Mağaralar, Güvercinlikler, Şelaleler ve Efsaneler” Projesi kapsamında hazırlanmıştı.

İlgili Haberler

Kars Haberleri

Yolu Erzurum'a Düşmeyen Karslı Yoktur.. Harakani'de Sağlık, Sabırla Sınanıyor!
Kafkas Üniversitesi'nde Yeni Akademik Yıl.. Bakan Tekin'in İlk Dersiyle Başladı!
Kars'ta İş Kazası.. Asansör Boşluğuna Düşen İşçi Hayatını Kaybetti!
Ligde Zirveye Yerleşti.. Kars 36 Spor, Güçlü Kadrosuyla İddiasını Gösterdi!
Kars'ta 'Düğün Salonu'nda Çocuk Kaçırma Girişimi.. 3 Şüpheli Tutuklandı!