Zayıflamak İstedi, Hayatını KAYBETTİ

Zayıflamak İstedi, Hayatını KAYBETTİ

Antalya Duacı'daki bir klinik otelde diyet programı uygulanırken yaşamını yitiren 143 kilo ağırlığındaki Kamil Can Koşar'ın, kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.

A+A-
Antalya Duacı'daki bir klinik otelde diyet programı uygulanırken yaşamını yitiren 143 kilo ağırlığındaki Kamil Can Koşar'ın, kalp krizi sonucu öldüğü belirtildi.
Merkeze bağlı Duacı köyündeki bir klinik otelde hayatını kaybeden 35 yaşındaki Can Koşar'ın ölüm sebebini belirlemek üzere Antalya Adli Tıp Kurumu Morgunda otopsi yapıldı. Otopsi sonucunda Koşar'ın kalp krizi sonucu öldüğü belirlendi.
Morga gelen Koşar'ın ağabeyi Kerim Koşar, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Kardeşinin zayıflamak amacıyla geldiği klinik otelde hayatını kaybettiğini belirten Kerim Koşar, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Ailenin avukatı Aşkın Çetin de olayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını, Kamil Can Koşar'ın şüpheli şekilde öldüğünü öne sürdü. Çetin, şöyle dedi:
''İşletmenin ruhsatı olmadığını öğrendik. Burası sağlık merkezi gibi, ama ruhsatı yok. Kamil Can Koşar'ın aldığı tedavi sonrası ani bir ölüm meydana geliyor. İlk intibamızda sağlık merkezinin çalışma düzeniyle ilgili kuşkular var. İlaç verildi mi, verilmedi mi? Aşırı bir diyet mi yapıldı bilemiyoruz. İhmal var mı, yok mu yakından takip edeceğiz. Ortada bir ölüm olayı olmasına karşın şu ana kadar ne bir gözaltı var, ne de otelin bu olayın ardından işletmesinin durdurulması. Olayla ilgili şu ana kadar adli tahkikatın başlamaması bile üzüntü verici.''
''MÜDAHALE ETTİK, KURTARAMADIK''
Kamil Can Koşar'ın hayatını kaybettiği klinik otelin sahibi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Aynur Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın 143 kilo ağırlığında olduğunu ve zayıflama amacıyla otel geldiğinde hastayla kendisinin ilgilendiğini anlattı. Koşar'ın dün sağlık kontrolünden geçirildiğini dile getiren Doğan, şöyle konuştu:
''Bize geldiğinde tansiyonu yüksekti. Tansiyon ilacı kullanıyordu. İlacın iyi gelmediğini söyleyerek değiştirdim. Şekeri de yüksekti. Açlık şekeri 125'ti. Şeker ilacı yazıldı ve 101'e düştü. Perşembe günü yürüyüş esnasında rahatsızlandı. Midesinde yanma şikâyeti olduğunu söyledi. Araçla otele getirdik. Kalp grafiği çekilerek efor testi yapıldı. Bir şey çıkmadı. Anjiyo önerildi, ama bir yıl önce benzer şikâyet olduğunu, bütün testleri yaptırdığını ifade ederek gerekli görmedi. Biz de kilosuna göre bir program belirleyerek 6 öğünden oluşan 1800 kalorilik bir diyet programına başladık.''
Sağlıklı spor ve diyete dayalı zayıflama yöntemi uyguladıklarını da ifade eden Aynur Doğan, bu yöntem sırasında kesinlikle ilaç kullanmadıklarını söyledi. Hastalara uygulanan spor aktivitelerinin kişiden kişiye değiştiğine işaret eden Doğan, şunları kaydetti:
''Herkese aynı uygulamayı yapmıyoruz. Sağlık şartları ve fiziki durumuna bakıyoruz. Kamil Can Koşar da dün kahvaltından sonra lobide arkadaşlarıyla sohbet ederken rahatsızlanarak düşüyor. İlk müdahaleyi ben yaptım. Solunumu durmuştu çenesi kilitlenmişti. Otel içinde bulunan acil müdahale ünitesine götürerek ilk müdahaleyi yaptık. Acil ünitemizde her türlü tıbbı donanım mevcut. Ambulanstan daha donanımlı. Ambulans gelinceye kadar müdahale ettik, ama kurtaramadık.''
''BİZİM BİR İHMALİMİZ YOK''
İşletmenin Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Kazım Doğan, otel konseptinde çalışan bir rehabilite merkezi olduklarını söyledi.
Türkiye'nin dört bir tarafından gelen felçli, kilolu veya yaşlı hastalara hizmet verdiklerini ifade eden Doğan, ''Egzersiz yaptırıp fizik tedavi uygulayarak yaşam standartlarını yükseltiyoruz. Biz Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik. Kesinlikle doğru bir iş yaptığımızı düşünüyoruz'' dedi.
Kamil Can Koşar'ın ölümünden büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Doğan, ''Muhtemelen ölüm nedeni kalp krizi. Bizim uygulamalarımızdan kaynaklanan bir durum söz konusu değil. Burada bizim bir ihmalimiz yok'' diye konuştu.
Kamil Can Koşar'ın ailesinin, diyet programında ilaç kullandıklarına yönelik iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Doğan, 17 Ekimde otele giriş yapan ve 143 kilo olan Kamil Can Koşar'ın normal diyet programı uygulanmasını istediğini, kardiyolog olan eşi ile diğer uzmanların gerekli tüm testleri uyguladıktan sonra diyet uzmanının program hazırladığını vurguladı.
Doğan, ''5 gündür program uygulanıyordu. Kamil Can Koşar, dün midesinin ve göğsünün ağrıdığını söyledi. Tam teşekküllü sağlık ünitemizde tüm testler yapıldı. Hiçbir olumuz bulguya da rastlanmadı'' dedi.
Antalya'da merkeze bağlı Duacı köyündeki bir klinik otele yerleşen 35 yaşındaki Kamil Can Koşar, dün otel lobisinde rahatsızlanmış, klinik oteldeki uzman doktorlar ve olay yerine gelen 112 ambulans ekiplerinin müdahalesine rağmen yaşamını yitirmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.