1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karadeniz’de 14 Yeni Balık Türü
Zarakolu ve 14 Sanık Tahliye EDİLDİ

Zarakolu ve 14 Sanık Tahliye EDİLDİ

1. KCK davasında yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi tahliye edildi.

A+A-

1. KCK davasında yayıncı Ragıp Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 15 kişi tahliye edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul'daki Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) davası kapsamında tutuklu bulunan ve aralarında Ragıp Zarakolu'nun da bulunduğu 15 kişinin tahliyesine karar verdi.

Tahliyeye gerekçe olarak "tutuklu kaldıkları süre, suç vasfının değişme ihtimali ve delil durumu" gösterildi. Zarakolu ve 14 kişinin birkaç saat içinde cezaevinden çıkması bekleniyor. Ragıp Zarakolu'nun oğlu Deniz Zarakolu ise tahliye olmadı. Zarakolu oğluyla aynı koğuşta kalıyordu.

Gündem gazetesi çalışanı Songül Karatagna da tahliye olanlar arasında.

Tahliye olanların isimleri şöyle:

Ragıp Zarakolu, Muhsin Yenisöz, İrfan Hülakü, Lütfü Balbal, Ali Geritli, Songül Karatagna, Nahit Onat, Zeynal Çelik, Naci Elmas, Burhanettin Toprak, İsmail Zeybek, Evrim Öztürk, Yasin Yalçın, Cemalettin Gördegir, Alaattin Güneş.

Zarakolu, 50'yi aşkın kişiyle birlikte 28 Ekim 2011'de gözaltına alınmıştı. Aralık başında tutuklanmıştı. Savcı Zarakolu hakkında 7,5 yılan 15 yıla kadar, Ersanlı hakkında ise 15'ten 22,5 yıla kadar hapis cezası istiyor.

Bu davanın ilk duruşması 2 Temmuz'da Silivri'de.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.