1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Bakıcı 26. Vergi Haftasını Kutladı
Zana, Elimi Taşın Altına KOYDUM

Zana, Elimi Taşın Altına KOYDUM

'Açıkça söyleyelim ve kabul edelim. Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan 'dır.' açıklamasını yapan Leyla Zana gündem olan çıkışın

A+A-

"Açıkça söyleyelim ve kabul edelim. Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ’dır." açıklamasını yapan Leyla Zana gündem olan çıkışını değerlendirdi.

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu ve Ankara Temsilcisi Metehan Demir’e konuşan Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, şunları söyledi:

Açıkça söyleyelim ve kabul edelim. Bu işi isterse en güçlü durdurur. O güçlü kimdir, şimdiki hükümettir. O hükümetin başı Recep Tayyip Erdoğan ’dır. Tarihin en güçlü hükümetinin başındaki isim isterse o iradeyi gösterir, buna gücü yeter ve bu sorunu da çözer. Bu işi çözeceğine inanıyorum. Hepimizin yapması gereken, Başbakan’ın sorunu çözmesinde yanında olduğumuzu ona hissettirmemiz, onu teşvik etmemizdir.

Asıl mesele açılım falan gibi ifadelerden ziyade bu ülkede şiddetin hemen durması, kanın akmasının önüne geçilmesi için ne yapılmalı, sorun bu. Bir kere terör ve Kürtler ifadesi bir arada anılmamalı. Kürt kimliği anayasal güvenceye alınmalı. Kürt çocukları asimilasyondan çok mustarip. Eğitim hakkı verilmeli.

1999’dan itibaren strateji değiştiyse Bağımsız Birleşik Kürdistan yerini, haklı talepleri elde ederek tamamen birlikte yaşama stratejisine bıraktıysa ve amaç yerel yönetimin güçlenmesi, demokratikleşme ise bu gençlerin ölmesini artık hiçbir vicdan kabul edemez. PKK de ona göre süreci yeniden değerlendirsin.

BDP’deki eksikliğin hissedilmesi çok önemli. Kameralardan uzak sofralarda da insanlarımızla bir araya gelmeli, ekmeği paylaşmayı öğrenmeli. Kapalı kapılar ardında olumlu, Kürtlere yönelik kameralar önünde ise bunun tam tersi olan gerilim dilinden vazgeçmeli. Karamsarlığı dağıtabilecek bir şeyler yapılmalı. Başbakan’da bu cesaret var. Öcalan bazı kesimlerle temas edebileceği bir ev hapsine alınabilir. Bu, iklimi değiştirir.

Elimi taşın altına koydum

Zana dün Radikal’e yaptığı açıklamada şunları söyledi: “En küçük bir umut bile olsa bu umuda sarılmalı, umudu büyütme imkânını aramalıyız. Her gün gençlerimiz ölüyor. 10 sene sonra yeniden çözüm aradığımızda binlerce çocuğumuzu kaybetmiş olacağız. Siyaset umudu koruma sanatıdır. Herkes elini taşın altına koysun, ben de elimi taşın altına koyuyorum...”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.