1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Samsun'daki Kazada Ölü Sayısı 2'ye Çıktı
Zaman, Aşk Timini PKK Timi YAPTI!

Zaman, Aşk Timini PKK Timi YAPTI!

Er Emrah Toprak, bir vatandaşın 'sevgilimi oturduğu lojmanda havaya ateş ederek tehdit et, sana 3 bin TL vereyim' teklifini kabul edince..

A+A-

Hava değişimi izni alarak İstanbul'a gelen er Emrah Toprak, aşkına karşılık bulmayan bir vatandaşın “sevgilimi oturduğu lojmanda havaya ateş ederek tehdit et, sana 3 bin TL vereyim” teklifini kabul edince hayatı değişti.

Çünkü o lojmanlarda Ergenekon davasındaki hakim ve savcılar oturuyordu. Zaman ve Sabah gibi gazeteler Toprak’ı PKK’li yaparken, mahkemede meselenin “aşk olayı" olduğu çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Bassavci Vekili Turan Çolakkadi'nin de yaşadığı Başakşehir’deki lojmanın yanındaki elektrik trafosuna geçtiğimiz ay yazılan tehdit yazılarının ardından güvenlik güçleri çevrede tedbirlerinin artırmıştı. Geçtiğimiz Cuma günü ise Ergenekon ve Balyoz gibi büyük davalara bakan hakim ve savcıların da oturduğu lojmanların civarında devreye gezen polis silahlı 2 kişiyi yakalamıştı.

Polis, gözaltına alınan kişilerin attığı tabancanın namlusunda mermi bulunduğunu, horozunun da kalkık olduğunu açıklarken, yakalanan Emrah Toprak’ın er olarak askerlik yaptığı ve hava değişimi iznine çıktığı öğrenilmişti. Operasyon genişletilmiş, verilen ifadeleri doğrultusunda 4 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Zaman ise ayrıntılar ve gözaltına alınan kişilerin kimlik bilgileri daha ortaya çıkmadan, hemen olayın üstüne atlamıştı. Komplo teorileri çok seven Zaman “suikast hazırlığı yapan PKK timi kıskıvrak yakalandı” şeklinde haberi geçti. En dikkat çeken teori ise yine Zaman gazetesi tarafından yapıldı.

“Balyoz hâkimine suikast şüphesi polisi alarma geçirdi” başlığıyla haberi duyuran Zaman İstanbul'da görev yapan Hakim E.A.'nın aracına uzun namlulu silahla ateş edildiğini iddia ederek, yapılan incelemede araca isabet eden kurşunun G-3 veya Kalaşnikof (her ikisinin arasında gözle görülür fark var) çıkan bir mermiye benzediğini yazdı.

‘KARŞILIKSIZ AŞK’ TİMİ ÇIKTI!

Ancak gerçek ise dün anlaşıldı. Osman Sümer adlı bir vatandaş, Bakırköy Adliyesi'nde çalışan bir savcının kızı olan avukat Elif Haydaroğlu’ya aşık olmuştu. Sevgilisinin kendisinden ayrılmak istediğini öğrenmesi üzerine Sümer, Balıkesir'de askerlik yapan ve 1-28 Şubat tarihleri arasında hava değişimi izni alarak İstanbul'a gelen Emrah Toprak'a, sevgilisinin evinin önünde havaya iki el ateş ederek korkutması karşılığında 3 bin lira önermişti.

Teklifi kabul eden Toprak, Cuma günü saat 08.30'da evin önüne gittiğinde site içinde tabancasıyla yakalandı ve bu durum Türk medyası için “bulunmaz bir malzemeydi” ve hemen bir komplo teorisi hazırlandı. Zaten Emrah Toprak'ın “komployu” hazırlayan gazetecilere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde ifadesinin alınması sırasında "Bu PKK olayı değil, aşk olayı" şeklinde bağırdı.

3 kişi serbest bırakılırken, Toprak, Sümer ile Abit Sümer Cumhuriyet Savcılığı'nca ifadeleri alındıktan sonra çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Bu olaylı ilişkisi olmadığı halde tutuklanan Abit Sümer'in tek suçu ise kendisi hakkında devam eden molotofkokteyli atma davasından aranması.

Komplo teorilerinden nasibini alan Genelkurmay Başkanlığı ise ilk başta gazetelerde saldırıyı gerçekleştirenlerin asker olduğu yönündeki haberlerin ardından olayı soruşturduklarını duyurdu. Konuya ilişkin internet sitesinde açıklama yapan Genelkurmay, Toprak'ın 36 saat boyunca emniyette tutulmasının yasalara aykırı olduğunun belirterek, bu kişinin askeri makamlara teslim edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.