1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mehmet Nuri Güneş Görevden Alındı
Yurtta Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor!

Yurtta Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor!

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yılı tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.

A+A-
Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yılı tüm yurtta ve dış temsilciliklerde törenlerle kutlanacak.
Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının geçtiğimiz yıllara göre çok daha görkemli geçmesi bekleniyor. Ankara'daki kutlamalara, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve devlet erkanı katılacak.
 
Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamalarına halkın çok daha büyük coşkuyla katılımı beklenirken, tüm yurtta ve dış temsilciliklerde bu coşkuyu yansıtacak ve geniş katılım beklenen kutlama programları hazırlandı.
KARS
Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıldönümü kutlamaları tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da dün başladı.

Kutlamalar dün Kars Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene, Vali Yardımcısı Murat Demirci, 14’ncü. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Kars’ta binalar ve caddeler Türk bayrağı ile donatıldı.

Törenlere 29 Ekim 2010 Cuma günü Hükümet Konağı önünde devam edilecek.

Devamı..

Türkiye Cumhuriyetinin 87. kuruluş yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da törenle kutlandı.
Valilik önünde başlayan törende ilk olarak Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlamını belirten konuşmayı yapan Vali Ahmet Kara, “Cumhuriyet bayramı kutlanmaya değer bayramdır. Cumhuriyet bu millete en yakışan ve bu milletin en layık olduğu idare biçimidir.” dedi.
29 Ekim 1923’te Cumhuriyet ilan edildiğinde Türk milletinin Cumhuriyeti sevinç çığlıklarıyla ve alkışlarla karşıladığını belirten Kara, “Daha sonra Cumhuriyet ve demokrasi bu milletin hayat tarzı haline gelmiştir. Cumhuriyeti ilan etmek oldukça meşakkatli, oldukça çetin mücadele sonucu mümkün olmuştur. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla başlayan ve yaklaşık 3,5 yıl süren milli mücadele yıllarında bir taraftan düşmanı yurttan atmak için savaşılırken, diğer yandan yurt içindeki yokluk, kıtlık ve yoksullukla baş edilmeye çalışılıyordu. Yıkılan bir imparatorluğun külleri üzerinden yeni bir devlet çıkarılıyordu. Bugün Cumhuriyet 87 yaşında. Cumhuriyet tarihi uygarlaşma, özgürleşme, çağdaşlaşma tarihimizdir. 87 yıllık bu temel ülkemizin bölgede ve dünyada kendine güvenilen, itibarı her geçen gün artan bir aktör olarak yerini aldığı bir dönem olmuştur.” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli Türkçe Öğretmeni Erhan Olcaytuberdi de konuşmasında, Cumhuriyet’in Türk milletine bırakılan en büyük en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, Gülahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından müzik sunumu yapıldı.
Halkoyunları gösterilerinin ardından kutlamalar, resmi geçit töreniyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.