Yunanistan Yine GENEL GREVDE

Yunanistan Yine GENEL GREVDE

Yunanistan'daki 24 saatlik genel grev geniş katılımla başladı. 30 bin işçi başkent Atina'daki parlamentoya yürüdü.

A+A-

Atina'da 30 bin işçi ve memur, kriz bahanesiyle getirilen ve sosyal hakları kısıtlayan pakete karşı parlamentoya yürüdü.

Bu son 13 ayda ülkedeki 10. genel grev. Gösterilerde çıkan olaylarda, polislerin üzerine molotof kokteyli atıldı.

Yunanistan'daki 24 saatlik genel grev geniş katılımla başladı. 30 bin işçi başkent Atina'daki parlamentoya yürüdü. Polis biber gazı sıkarak eylemcileri engellemeye çalıştı. Bazı göstericiler polise molotof kokteyli ile saldırdı, birkaç polis yaralandı.

Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu (ADEDY) ile Yunanistan İşçi Sendikaları Federasyonu'nun (GSEE) ortak çağrısıyla düzenlenen bir günlük genel grev bütçe kesintilerine karşı yapıldı.

Grev nedeniyle tüm devlet daireleri, belediyeler, bankalar, okullar ve mahkemeler kapalı kalırken hastanelerde sadece acil vakalara bakılacak. Toplu taşıma aracı çalışanları ve havaalanlarındaki kontrol kulesi memurları da iş bıraktı. 100'den fazla uçuş iptal oldu.
Medya çalışanları da greve katılacağından, radyo ve televizyon kanallarında haber yayınlanmayacak, haber içerikli internet siteleri yenilenmeyecek, yarın gazete çıkmayacak.

PAPANDREU KAÇTI AMA SAKLANAMADI

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Yunanistan'ın borcunu görüşmek için Berlin'e giden başbakan Yorgo Papandreu, dün (22 Şubat) Humboldt Üniversitesi'nde konuşma yaparken Yunan öğrencilerin protestosuyla karşılaştı.

"KEMER SIKMAK" İSTEMİYORLAR

Yunanistan'daki son genel grev, 13-15 Aralık 2010'da yapıldı. Atina ve Selanik'te protesto yürüyüşü yapmak isteyenler, polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. En az 15 bin kişini katıldığı gösterilerde 10 kişi gözaltına alınmıştı.

8 Temmuz 2010'da da, hükümetin emeklilik yaşını 65'e yükselten ve sosyal hakları tırpanlayan "kemer sıkma" politikalarını içeren yasayı görüşmesinden önce ülkede bir günlük genel greve çıkıldı ve protestolar düzenlendi.

"ALEKO"NUN YILDÖNÜMÜ DE GREV GİBİ

Atina'da 7 Aralık 2008'de polisin vurduğu Aleksis Grigoropulos'un ölüm yıldönümlerinde de protesto gösterileri düzenleniyor. Geçen yıl 7 Aralık'ta Atina ve Selanik'te dört bin kişi polisle çatıştı.

15 yaşında öldürülen "Aleko"nun anmasında, hükümetin krizi bahane ederek aldığı önlemler de protesto ediliyor. Grigoropulos'u öldüren polis memuru Epaminondas Korkoneas ömür boyu hapse mahkum edildi. Ekip arkadaşı da suça iştirakten 10 yıl hapis cezası aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.