1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. YÖK Rektör Adaylarını BELİRLEDİ
YÖK Rektör Adaylarını BELİRLEDİ

YÖK Rektör Adaylarını BELİRLEDİ

YÖK Genel Kurulu, rektör seçimlerinde yine tartışılacak kararlar aldı. İki gün süren toplantıda 90 adayı dinleyen YÖK, seçim yapılan 15 üniversitenin rektör adaylarını belirledi.

A+A-
YÖK Genel Kurulu, rektör seçimlerinde yine tartışılacak kararlar aldı. İki gün süren toplantıda 90 adayı dinleyen YÖK, seçim yapılan 15 üniversitenin rektör adaylarını belirledi.
Öğretim üyelerinin oylarıyla belirlenen 6’şar kişilik listeleri 3’e indiren YÖK, 7 üniversitede öğretim üyelerinin oylarından çıkan sonuçları gözardı ederken 8 üniversiteden gelen oylama sonucuna hiç dokunmadı. Birinci sırada yer alan adaylar arasında üniversitelerde ‘Türbana Özgürlük Bildirisi’ne imza atanların yer alması da dikkat çekti. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer dönemimde atanan rektörlerden bazıları da en yüksek oyu almalarına rağmen ilk sıraya konulmadı.

Türban destekçileri birinci sırada
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayı için hazırlanan 3’er kişilik listelerde en dikkat çekici düzenleme Mersin Üniversitesi’nde oldu. Seçimlerde 58 oyla 5. sırada yer alan Prof. Tuba Yelken, 1. sıraya yerleştirildi. 71 oyla 4. sırada yer alan Prof. Halil Kumbur 2. sıraya getirilirken, 146 oyla birinci olan mevcut Rektör Prof. Kemalettin Suha Aydın, YÖK listesinde 3. sıraya konuldu.
YÖK, Adnan Menderes, Celal Bayar, Kars Kafkas, Kocaeli, Mersin üniversiteleri ile İzmir ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitisü’nden gelen sonuçları dikkate almadı. Celal Bayar Üniversitesi’nde en yüksek oyu alan mevcut Rektör Prof. Semra Öncü yerine Türbana Özgürlük Bildirisi’ne imza atan Mehmet Pakdemirli, 2. sıradan birinci sıraya taşındı. Kars Kafkas Üniversitesi’ndeki seçimlerde en yüksek oyu alan mevcut Rektör Prof. Abamüslüm Güven’in yerine yine türban bildirisine imza atan 2. sıradaki Prof. Sami Özcan yerleştirildi.
Kocaeli Üniversitesi’nde de mevcut Rektör Prof. Sezer Komsuoğlu en yüksek oyu aldı ancak bildiriyi destekleyen Prof. Nurettin Abut birinci sıraya alındı.
Muğla Üniversitesi’nde en yüksek oyu alan ve bildiriye imza atan Prof. Mansur Harmandar’ın yeri değiştirilmedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
2 Yorum