1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Avrupa Parlamentosu'nda Seçim Sonuçları
Yine Kaçak Göçmen FACİASI

Yine Kaçak Göçmen FACİASI

Avrupa'ya gitmek isteyen 600 Libyalı göçmeni taşıyan bir gemi battı.

A+A-

Avrupa'ya gitmek isteyen 600 Libyalı göçmeni taşıyan bir geminin battı. Yüzlerce kişinin boğulduğundan endişe ediliyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), yaklaşık 600 Libyalı göçmeni İtalya'nın Lampedusa adasına taşıyan bir geminin Trablus kıyılarından ayrıldıktan kısa bir süre battığını açıkladı. Bir Birleşmiş Milletler Sözcüsüne göre görgü tanıkları, geminin Libya sahillerine yakın bir noktada parçalanarak battığını ve birçok kişinin öldüğü söyledi.

BMMYK, ikisi bebek olmak üzere 16 cesedin bulunduğunu bildirdi. BMMYK Akdeniz'deki tüm gemilerden, çok kötü koşullarda yolculuk eden göçmen gemilerine yardım etmeye hazır olmalarını istedi.

BM mülteci örgütü, son kazanın Kuzey Afrika'dan Avrupa'ya göçmen taşıyan gemilerin yaşadığı kazalar arasında en kötüsü olduğunu belirtiyor.

NATO’DAN YALANLAMA
Öte yandan NATO, mahsur kalan bir başka göçmen gemisindekilerin ölmelerine göz yumdukları iddialarını reddetti. NATO yetkilileri mürettebatın akıntıya kapılan geminin durumundan haberdar olmadıklarını savundu.

Guardian gazetesi askeri helikopterlerin gemiyi farketmelerine rağmen 72 kişiden 61'inin açlık ve susuzluktan öldüklerini yazmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.