Yıldırım Demirören Yeni TFF BAŞKANI

Yıldırım Demirören Yeni TFF BAŞKANI

Beşiktaş'ın son başkanı Yıldırım Demirören tek aday olarak girdiği Olağanüstü Genel Kurul'da Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

A+A-

Beşiktaş'ın son başkanı Yıldırım Demirören tek aday olarak girdiği Olağanüstü Genel Kurul'da Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı seçildi.

Yıldırım Demirören Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 41. başkanı oldu. Tek aday olarak seçime giren Demirören 229 oyun 221'ini aldı.

Daha önce TFF Olağanüstü Genel Kurulu'nda Demirören'e karşı aday olacağını açıklayan eski federasyon başkanvekillerinden Ata Aksu adaylıktan çekildi. Aksu "yeni bir kaosa sebebiyet vermemek için seçime tek adayla girmek en doğrusu" dedi.

Genel Kurul'da Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve yöneticiler oy kullanmadı. Aksu'nun çekilmesine sinirlenen Bursaspor yetkilileri Genel Kurul salonunu terk etti. Bursaspor Başkanı "Çok şaibeli bir federasyon olacak. Bu kaosun büyüyeceğine inanıyorum. Demirören'in herkese eşit mesafede olacağına inanmıyorum" dedi.

Galatasaray delegeleri de oy kullanmadı. Kulübün Demirören'e destek verdiği ancak seçim tek adayla yapıldığından oy kullanmadıkları açıklandı.

Galatasaray daha önce Bursaspor gibi Demirören'in adaylığını eleştirmiş, çeşitli kaygılar dile getirmişti. Kulübün başkanı Ünal Aysal seçimden hemen önce "dün akşamdan beri olan gelişmelerin ve Yıldırım Demirören'in beyanatlarının" kendilerini rahatlattığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in listesinde şu isimler yer alıyordu:

Servet Yardımcı, Ufuk Özerten, Talat Yılmaz, Fethi Heper, Mehmet Baykan, Cengiz Zülfikaroğlu, Arif Koşar, Hakan Kanık, Taylan Öner, Mustafa Beyazlı, Edip Eren, Faruk Öksüz, Selim Koray, Ergün Tekin.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.