1. HABERLER

  2. Yıldırım Alkış Eğitim Sen'i Ziyaret ETTİ
Yıldırım Alkış Eğitim Seni Ziyaret ETTİ

Yıldırım Alkış Eğitim Sen'i Ziyaret ETTİ

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Eğitim Sen Kars Şube Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

A+A-

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kars Şube Başkanlığı’na ziyarette bulundu.

Kars’ta göreve başladığı günden bu yana kendisine ‘hoş geldin’ ziyaretinde bulunan sendikalara iadeyi ziyaretlerini sürdüren Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, dün de Eğitim Sen’i ziyaret etti.

Alkış’ı ziyaret sırasında Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit, şube yöneticileri ve Eğitim Sen üyesi bazı öğretmenler karşıladı. Ezber bozan bu ziyaret sırasında Koçyiğit ve eğitim emekçisi öğretmenler sorunlarını Alkış ile paylaştılar.

SENDİKALARIN TESPİT ETİĞİ SORUNLAR AYNI
Alkış, Eğitim Sen’i ziyareti sırasında sendika üyeleri ile yaptığı sohbette, Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Bir Sen’den den gelen dosyalarda Kars’taki eğitim sorunlarının yüzde 90 oranında aynı olduğunu ve sadece yüzde 10 oranında bir ayrışma olduğuna dikkat çekti.

Aslında orunların ortak olduğunu söyleyen Eğitim Sen Kars Şube Başkanı Çetin Koçyiğit ile sıcak sohbete devam eden Alkış ayrıca, 1 Mayıs kutlamalarında Eğitim Sen ile polisin nezaket ve diyaloglarından dolayı Eğitim Sen’i kutladığını söyledi. Alkış, “Ayrıca sizleri tebrik ediyorum. Televizyondan da izledim ve 1 Mayıs’ta polislerle olan mülakatınızdan ve nezaketinizden dolayı sizleri Eğitim Sen olarak kutluyorum. Yani birilerin aklına sendika denilince sanki sadece kavga etmek geliyor. Ama kavga etmeden de sendikacılık yapılabilir.” dedi.

Koçyiğit ise, “Bu sadece yıllardan beridir geleneksileşmesi bir şey gibi 1 Mayıs’ın bir kavga günü olduğunu herkes düşünür, söyler ve bu algıyı yaygınlaştırmaya çalışır. Ama biz 1 Mayıs’ı kavga günü değil birlik, dayanışma ve mücadele günü olduğuna inanmıyoruz. Bu düşünceye layık bir şekilde de hep birlikte 1 Mayıs’ı kutladık. Kırıp dökmekle de asla işimiz olamaz.” diye konuştu.

Kars’ta görev yapmaktan dolayı da son derece mutluyu olduğunu ve bu birlik ve beraberliğin asla bozulmayacağını söyleyen Alkış’a, duygu ve düşünceleri için teşekkür eden Koçyiğit, “Birazda eğitim politikalarımızı geliştirerek eğitimde Kars’ı birkaç basamak dahi olsa yukarıya çıkartmalıyız.” görüşlerini dile getirdi.

Alkış’ın, “Siz Eğitim Sen olarak hazırlıklarınızı yapın SERKA ile de görüşüyoruz. Haziran ayının başlarında bir eğitim çalıştayı yapacağız ve Kars’ta eğitim düzeyini masaya yatıracağız.” demesi üzerine ise Koçyiğit, “Sizden önceki Milli Eğitim Müdürlerimiz hangi görüşten olurlarsa olsunlar Eğitim Sen’i ziyaret etmekten zorlanıyorlardı. Bu da cesaret yitimi gibi bir şey olarak algılıyorduk. Sizde bu ziyaret dolayısıyla tebrik ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Alkış da, “Ben şuna eminim ki siz sendika olarak Kars’ın iyiliği, eğitimin daha ileriye gitmesi, insanın kalitesinin artması için çaba sarf ediyorsunuz. Tabii ki usulde farklılıklarımız olabilir. Her konuyu aynı şekilde düşünmeyebiliriz. Zaten aynı olsa demokrasiye ihtiyaç duyulmaz. Yani sorunlarımızı konuşarak çözebiliriz. Siz konuşacaksınız biz konuşacağız ve diğer sendikalar STK’lar konuşacak ki bunun adı da demokrasi olsun. Ama netice de elbette ki herkesin dediği olmayacak. Ama tabii ki çoğunluğun dediği olursa o kadar da sağlam olur.”dedi.

Eğitimle ilgili beklentilerini de dile getiren Koçyiğit, 81 ilde Kars, eğitim başarsı sıralamasında her zaman son 7’de kalıyor. Ama Kars 1965 ile 1980 yılları arasında okuryazarlık düzeyinde üniversite okuyan sıralamada ilk 10’da idi. Ama geldiğimiz nokta oldukça düşündürücüdür. Ama şu anda sondan 3’teyiz. Bu görev de Milli Eğitime bizlere ve STK’lara düşer. Sizler güzel şeyler yapın ve halk olarak sizin arkanızda duralım.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.