1. HABERLER

  2. EĞİTİM | BİLİŞİM | TEKNOLOJİ

  3. YGS'de Yeni Bir SKANDAL DAHA
YGSde Yeni Bir SKANDAL DAHA

YGS'de Yeni Bir SKANDAL DAHA

ÖSYM, YGS'yle giren engellilerin puanı, kitapçık ile cevap anahtarı karıştırıldığı için yanlış hesaplandı. Bir öğrenci 133 puan aldığını görünce itiraz etti. Puanı 427'ye sıçradı. Bütün sıralama değiş

A+A-

ÖSYM, YGS'yle giren engellilerin puanı, kitapçık ile cevap anahtarı karıştırıldığı için yanlış hesaplandı. Bir öğrenci 133 puan aldığını görünce itiraz etti. Puanı 427'ye sıçradı. Bütün sıralama değişebilir.

Hatada sınır tanımayan ÖSYM’ye yönelik skandal iddiaları bitmek bilmiyor. İddiaya göre ÖSYM, özürlü kategorisinden girenlerin tamamının puanını yanlış hesapladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve METEKSAN AŞ Genel Müdür Bilal Altun, YGS’ye ilişkin ilk skandal olan basına dağıtılan kitapçıklarda bulunan şifrelemenin nedenini açıklarken 1000 civarındaki görme özürlü aday için büyük puntolu kitapçıkların hazırlanması zaruriyeti doğduğunu bunun için bu adaylara master kitapçık dağıtıldığını açıklamışlardı.

Dün gündeme getirilen yeni ÖSYM skandalı iddiasına göre, görme özürlüler dışındaki özürlü adaylara yedek kitapçık dağıtıldı. Ancak bu adayların puanları hesaplanırken, yedek kitapçıkların cevap anahtarları yerine, master kitapçıkların cevap anahtarı kullanıldı. Hata üzerine adayların işaretlediği doğru şıklarla, cevap anahtarlarındaki şıklar eşleşmedi. ÖSYM, görme özürlüler için master kitapçık üzerinden değerlendirme yaparken, tüm özürlüleri yanlışlıkla aynı kategoriye aldı. Bunun sonucunda, özürlü adayların puanları beklediklerinden çok daha düşük geldi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanvekili Levent Akça, “YGS’de 126 puanı olan öğrencinin, hata fark edilince puanı 485 olmuş. Bütün sıralamanın değişmesi söz konusu” dedi.

Önce hüzün sonra sevinç
ÖSYM’nin son kurbanlarından ikisi ise Bursa’dan Ece Akyüz ile Manisa’dan Ebru Pınar. 28 Nisan’da açıklanan YGS sonuçlarında Ece Akyüz’ün puanı 133 olarak gözüküyordu. Sonucu duyunca sinir krizi lösemi hastası Akyüz için bir gün sonra ÖSYM ile görüşüldü ve gerçek puanının 427 olduğu anlaşıldı. Manisa’dan Pınar da, YGS sonucunun ilk gün ÖSYM’nin internet sitesinde kazanamadığı şeklinde açıklandığını ancak, ertesi gün “LYS’ye girebilir’ diye düzeltildiğini söyledi.

Adana’nın Ceyhan ilçesinde de aynı salonda sınava giren ve tamamı LYS barajının altında kalan bir grup öğrenci ile velisi, hem cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundular hem de sonuçların yeniden incelenmesini talep ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.