1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu
Yerli Otomobil Üretimine Yanıt GELDİ

Yerli Otomobil Üretimine Yanıt GELDİ

Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil isteğine Mustafa Koç'tan yanıt geldi.

A+A-

Başbakan Erdoğan'ın yerli otomobil isteğine Mustafa Koç'tan yanıt geldi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yerli otomotiv için ortaklarıyla görüşme halinde olduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ocak ayında TÜSİAD'ın toplantısında yaptığı açıklamada "Otomobil sektörü içinde olan babalar burada. Bu işi halledelim" demişti. Yerli otomobil üretimiyle ilgili her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Son açıklama Koç'tan geldi.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, yerli otomotiv için ortaklarıyla görüşme halinde olduklarını söyledi.

Koç, TÜSİAD İstişare Konseyi toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Ancak bu konu konsorsiyum halinde yapılabilir, konu şu anda çok ham" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ocak ayında TÜSİAD'ın toplantısında yaptığı açıklamada "Sayın Koç'a yerli otomobil üretelim dedim. Otomobil sektörü içinde olan babalar burada. Bu işi halledelim. Türkiye'ye ve Türk'e bu yakışır" demişti. Bu açıklamanın ardından yerli otomobil üretim tartışması hızlanmıştı.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) tarafından hazırlanan "Yerli Marka Çalışma Raporu" geçtiğimiz hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'e sunulmuştu.

Ergün, çalışmada yerli otomobilin fiyatının 20 bin - 25 bin TL olarak öngörüldüğünü ve yılda 200 bin adet üretilmesinin planlandığını kaydetmişti.

Ergün, otomobilin tamamen Türkiye'de üretilmesi durumunda yatırım tutarının 2 - 2.5 milyar Euro olabileceğini belirtmişti.

"O BABAYİĞİT BURSA'DAN ÇIKACAK"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Geçenlerde Sayın Başbakanımız; 'Türkiye'de otomobil yapacak bir babayiğit arıyorum' dedi. Ben bu babayiğidin Bursa'dan çıkacağına inanıyorum" dedi.

Bu yıl ilk kez Doğa Bilimleri Mühendislik ve Mimarlık Fakültesine bağlı Makine Mühendisliği ve Kimya bölümlerine öğrenci kabul eden Bursa Teknik Üniversitesi, toplam 78 öğrencisiyle 2011-2012 akademik yılını, törenle açtı.

Bakan Eroğlu, Merinos Kongre Kültür Merkezi'ndeki törende yaptığı konuşmada, eski bir teknik üniversiteli ve yıllarca İstanbul Teknik Üniversitesinde (İTÜ) ders vermiş bir hoca olarak, Bursa Teknik Üniversitesinin akademik yıl açılışında bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin büyük hedeflerinin bulunduğunu özellikle belirtmek istediğini vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti: "Bizim de hükümet olarak gerçekten çok büyük hedeflerimiz var. Bildiğiniz üzere şu anda tanklarımızı yapıyoruz, ayrıca dünyada harp gemisi inşa eden 10 ülke arasına girdik. Geçen hafta Sayın Başbakanımız, bu gemilerden birisini kahraman Silahlı Kuvvetlerimize teslim etti ve denize indirildi. Uydumuzu uzaya fırlatacağız, helikopterlerimizi yapacağız inşallah. Bir de geçenlerde sayın Başbakanımız; 'Türkiye'de otomobil yapacak bir babayiğit arıyorum' dedi. Ben bu baba yiğidin Bursa'dan çıkacağına inanıyorum.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.