1. HABERLER

  2. Tortum Şelalesi Mahkemece AKACAK..!
Yerel Kültür Politikaları TARTIŞILACAK

Yerel Kültür Politikaları TARTIŞILACAK

Kars'ta 'Yerel Kültür Politikaları için Stratejiler' projesi kapsamında bir dizi toplantı ve etkinlik düzenlenecek.

A+A-
Kars’ta ‘Yerel Kültür Politikaları için Stratejiler’ projesi kapsamında bir dizi toplantı ve etkinlik düzenlenecek.
Proje kapsamında “Anadolu Kültür” tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi verildi.
Açıklamaya göre; “Şubat 2008 tarihinde başlayan ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı Matra fonu tarafından desteklenen "Yerel Kültür Politikaları için Stratejiler" projesi Anadolu Kültür, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Avrupa Kültür Vakfı (ECF) ve Boekman Vakfı ortaklığında uygulanıyor. 2008-2010 yılları arasında, Antakya, Çanakkale, Kars kentlerinde katılımcı yerel kültür politikalarının oluşturulması amacıyla eğitimler, toplantılar ve projelerin gerçekleştirildiği bu çalışmada, İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Anadolu Kültür projenin temel uygulayıcı ortakları oldu. Anadolu Kültür, Antakya, Çanakkale ve Kars kentlerinde katılımcı yerel kültür politikalarının oluşturulmasına ve bu konuda projeler geliştirilmesine destek olurken, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bolumu' bünyesinde faaliyet gösteren "Kültür Politikaları ve Yönetimi Birimi (KPY)bu alanda yayınların yapıldığı bir merkez işlevi üstlendi.
Her üç kentte ve İstanbul'da proje aktivitelerimiz halen devam ediyor ve projemiz Ocak 2011'de tamamlanacak.


Proje kapsamında Kars'ta gerçekleştireceğimiz toplantıda hem bu proje kapsamında yapılan çalışmaları gözden geçirmeyi, hem de Anadolu Kültür’ün Kars'ta 2005 yılından bu yana desteklediği çalışmaları kentlilerden dinleyerek, bundan sonrası için fikir alışverişinde bulunmayı hedefliyoruz.” denildi.
Kars Sim-Er Otel’de Kars Değerlendirme Toplantıları 08 – 11 Nisan tarihleri arasında Kars Sim-Er Otel’de düzenlenecek.
Toplantı ile ayrıntılı bilgiler:  www.anadolukultur.org
adresinden temin edilebilir.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.