1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ödemiş’te 1557 Doğum 1027 Ölüm Gerçekleşti
Yeni YÖK Başkanı Göreve BAŞLADI

Yeni YÖK Başkanı Göreve BAŞLADI

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'na atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görevine başladı.

A+A-

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na atanan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya görevine başladı.

YÖK Başkanlığı’ndan ayrılan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, devir teslim töreninde yeni Başkan Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’ya problemsiz bir YÖK bıraktığını söyledi.

Özcan, “Tamamlayamadığım tek konu, üniversitelerde kalite güvencesi ve akreditasyon” dedi.

YÖK başkanlığına atanan İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya dün görevi Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’dan devraldı. Özcan yeni başkana problemsiz bir YÖK bıraktığını belirterek, “YÖK’ü bizim bıraktığımız yerden alıp, çok yüksek yerlere çıkartacak bir özelliğe sahip” dedi. Dün devir teslim töreninin ardından YÖK Genel Kurul üyeleri, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve YÖK personeli Özcan’ı alkışlarla uğurladı. Bazı çalışanlar gözyaşlarını tutamadı.

Benden çok genç

Törende konuşan Özcan, yeni başkanın gençliğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Gördüğünüz gibi benden çok genç. 47 yaşında benim 60 yaşıma karşılık gayet enerjik ve YÖK’ü bizim bıraktığımız yerden alıp herhalde çok yüksek yerlere çıkartacak bir özelliğe sahip. YÖK’te 4 yıl içerisinde gerçekten güzel hizmetler yapıldı. Ülkemizin ve yükseköğretimimizin önünde engel olan pek çok ciddi sorun halledildi. Çetinsaya’ya bu anlamda çok da problemli olmayan bir YÖK bırakıyoruz ama ondan beklentimiz bir eşiğe kadar taşıdığımız yükseköğretimi o eşikten atlatması ve yükseköğretimden beklediğimiz verimliliğe ulaştırmasıdır. Görev süremde hiçbir pişmanlık yaşamadım. Tamamlayamadığım tek konu, üniversitelerde kalite güvencesi ve akreditasyon. Bazı adımlar atıldı, maalesef zaman yetmediği için onları tamamlayamadık. Çetinsaya’yı bu hizmet beklemektedir.”

Yapılandırma sürecek

Yeni başkan Çetinsaya da yeniden yapılandırmanın devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Yeni dönemde hep birlikte Türk üniversitelerinin araştırma ve eğitim alanlarında uluslarasılaştırılmasını, seçkin dünya üniversiteleriyle rekabet edebilir ve etkileşebilir bir hale gelmelerini sağlayabilecek şekilde yeni bir yükseköğretim sistemini inşa etmeye ve bu çalışmalara devam etmeye kararlıyım. YÖK Başkanlığı zor bir görev. Çağdaş Türkiye’ye bir hizmet, bir bayrak yarışıdır.”

Köşk’ten teklif geldi

Özcan emekli olduğunu ve başkan olmadan önce görev yaptığı ODTÜ’ye dönmesinin uygun olmayacağını söyledi. Özcan, Cumhurbaşkanı Gül’den danışmanlık teklifi alıp almadığına yönelik soruya da, “Cumhurbaşkanlığından bir teklif geldi. Ama daha netleşmedi. Görev tanımı belli değil” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.