1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Emekli TRT Muhabiri/Gazeteci Burhan Akyıldırım Hayatını Kaybetti
Yeni Sağlık Müdürü Göreve BAŞLADI

Yeni Sağlık Müdürü Göreve BAŞLADI

Kars'ın yeni Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer göreve başladı

A+A-

Kars’ın yeni Sağlık Müdürü Dr. Hasan Tuncer göreve başladı

Dr. Fahri Sevinç’ten boşalan Sağlık İl Müdürlüğü’ne atanan Dr. Hasan Tuncer, ilk basın toplantısını makamında yaparak sağlık alanındaki hizmetler, Kars’ın sağlık potansiyeli ve daha nelerin yapılabileceği konusunda bilgi verdi. Dr. Tuncer, Kars’ın tarih kokan bir şehir olduğunu ve bu şehirdeki sağlık hizmetlerinde önem kazandığını belirterek, “Bu tarih kokan şehre sağlık müdürü olmak gurur vericidir.” diye konuştu.

Kars’a gelir gelmez görevi devraldığında ilk iş olarak şube müdürleri, başhekimler ve diğer ilgili birimlerle toplantı yaptı. Ardından da gazetecilerle bir araya gelerek şehirdeki sağlık alanında yapılan ve yapılması planlanan hizmetleri anlattı.

Tuncer daha sonra şunları söyledi:

“2 günden beri Kars’ta sağlık teşkilatını tanımaya çalışıyorum. Yarından itibaren ilçelerimizi gezmeye başlayacağım. İlçelerimizdeki hastanelerin durumlarını tespit edeceğim ve ona göre bir yapı kurmaya çalışacağız. Bizin en iyi hizmeti verebilmek için Sayın Valimizin de sık sık dillendirdiği kültür ve inanç turizminden de yola çıkacağız. Buranın kültür ve inanç turizmi şehri olabilmesi için gelen insanların sağlıkları konusunda güvenebilecekleri bir şehir olması gerekir. Bu şehir ne kadar sağlıkta iyi ise işte o zaman buranın turizm şehri olmasında gereken desteği vermiş oluruz. Çünkü insanlar gelirken kolay ulaşılabilirliği var mı, yaşanılabilir şehir mi? diyorlar. Bunları düşünerek geliyorlar. Ama Kars zaten sağlık konusunda çok iyi bir ekibe sahip. Özellikle de son dönem Üniversite hastanesinin açılması Kars’a çok önemli bir katlı sağlamış. Bizde bunsan sonra daha yenilikler katabiliriz buna bakacağız. Şu anda Dünya koşuyor, Türkiye çok daha hızlı koşuyor. Şu anda Türkiye’nin her bir köşesi sağlık alanında inşaata dönüşmüş durumda. Hangi şehre giderseniz gidin aynen Kars’ta olduğu gibi her tarafta sağlık tesisleri yapılıyor. O yüzden bizimde Kars’ta hızlı bir şekilde hizmet vermemiz gerekiyor. Bu hizmet koşusunda da Karslıların bizlere gereken desteği vermelerini bekliyoruz. Hem Kars’ta yaşayan hemşehrilerimize ve şehrimize gelen Turistlere sağlık alanında daha iyi hizmet vermeyi hedefliyoruz. Sağlık konusunda bölgenin iddialı sağlık merkezi olma yolunda ilerleyeceğiz.”

DR. HASAN TUNCER KİMDİR?
1970 Elbistan/K.Maraş doğumlu olup, ilk, Orta ve Liseyi tahsilini Elbistan’da tamamladı. 1987-1993 yıllarında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde tahsilini sürdüren Tuncer, sırası ile Erzurum Karayazı Sağlık Grup Başkanlığında, Malatya 5 nolu sağlık Ocağında görev yaptı ve 2002-2011 yılları arasında Malatya Sağlık Müdür yardımcılığına getirildi. Dr. Hasan Tuncer 22.06.2011-29.05.2012 tarihlerinde özel bir hastanenin genel direktörlüğü görevini üstlendikten sonra 12.06.2012 tarihinde Kars Sağlık Müdürlüğü görevine başladı.

Tuncer. 2002-2011 yılları arasında Bakanlığın “Sağlıkta Dönüşüm Programı” kapsamında SSK Hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devir sürecinin yürütülmesinde koordinatör müdür yardımcısı olarak da görev yaptı. Kaynakların daha etkin ve verimli kullanılması için İlde bulunan hastane başhekimliklerinin tek çatı altında birleştirilmesi sürecinde koordinasyondan sorumlu Sağlık Müdür yardımcısı olarak da görev yapan Tuncer, evli ve 2 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.