1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. İYİ Parti Seçim Beyannamesi Açıklandı
Yeni Eylem, Işık Kapa Tencereye VUR!

Yeni Eylem, Işık Kapa Tencereye VUR!

Açlık grevleri ile ilgili eylemlerini sürdüren BDP; yeni eylem planını, genelge olarak parti teşkilatına gönderdi.

A+A-

Açlık grevleri ile ilgili eylemlerini sürdüren BDP; yeni eylem planını, genelge olarak parti teşkilatına gönderdi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş ’ın imzası bulunan genelgede, açlık grevlerinin yaygınlaştırılması binlerce kişiyle meydanlarda 48 saatlik dönüşümlü açlık grevleri yapılması istendi.

Genelgede, “Çözüm İçin Bir Ses de Sen Çıkar” sloganıyla, her akşam saat 19:00’da ışıkların kapatılıp, sokağa inerek, tencere vb. şeylerle ses çıkararak duyarlılık oluşturulması talep edildi.

BDP’nin parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede 17 ve 18 Kasım 2012 tarihlerinde 48 saatlik kitlesel açlık grevleri yapılması istendi. Buna göre; “İçerideki on binlere dışarıdaki on binlerden destek” sloganıyla, iklim koşulları el veriyorsa park ve meydan gibi yerlerde binlerce kişi aynı anda destek açlık grevlerine katılacak. Açlık grevine katılanlardan “tutsakların taleplerine sahip çıkmak için kendi irademle iki günlük açlık grevine başlıyorum” şeklinde bir beyanın karşısına ad-soyad yazarak imzalayacak.

Genelgede ayrıca, açlık grevi yapılan yerlerin güvenliğinin “partililer tarafından sağlanması” istenerek, provokasyonlara izin verilmemesi istendi.

IŞIK KAPA TENCEREYE VUR
BDP genelgesinde, geçen pazar başlatılan ışık kapatma eyleminin her gün tekrarlanması istendi. “Çözüm İçin Bir Ses de Sen Çıkar” sloganı çerçevesinde her akşam saat 19:00’da ışık kapama eylemleri yapılması istenerek, “Tencere vb. şeylerle ses çıkararak duyarlılık oluşturma şeklinde başlatılan sivil itaatsizlik eyleminin yaygınlaşması ve etkinliğin sokakta yapılması için çağrılar yapılacaktır. Her kes her gün saat 19:00’da bulunduğu sokağa inerek ışık kapama ve itaatsizlik eylemine yürüyüşlerle destek vermelidir” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.