1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Caddelere Oturma Bankı ve Çöp Kovası
Yeni Başhekim Yıldız, Destek İSTEDİ

Yeni Başhekim Yıldız, Destek İSTEDİ

Kars Devlet Hastanesi yeni bneaşhekimi Uzm. Dr. İsmail Yıldız, makamında düzenlediği ilk basın toplantısında gazetecilerden ve tüm Karslılardan Hastanenin daha da gelişmesi ve iyi hizmet verebilmesi i

A+A-
Kars Devlet Hastanesi yeni başhekimi Uzm. Dr. İsmail Yıldız, makamında düzenlediği ilk basın toplantısında gazetecilerden ve tüm Karslılardan Hastanenin daha da gelişmesi ve iyi hizmet verebilmesi için destek istedi.
 
Kars’ın Kağızman İlçesi’nde dünyaya gelen, İlkokulu Kağızman’da, liseyi Gebze’de, Üniversiteyi de Trakya Üniversitesi’nde okuyan Yıldız, Uzmanlığımı İstanbul Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Çocuk Hastalıklar uzmanı olarak tamamladı.
 
Mecburi hizmetle Kars’a geldiğini söyleyen Yıldız, “Kars benim doğduğum, büyüdüğüm yer olduğu için hizmet için buraya geldim. Buradaki Kars halkının biraz daha çok hizmete ihtiyacı var. Biraz daha çok insanlara ulaşmak gerekiyor. Onlara daha çok hizmet götürebilmek için ne gerekiyorsa onu yapmak için buradayız. Çünkü burası hap mahrumiyet bölgesi olarak biliniyordu. Amacımız; buranın mahrumiyet bölgesi değil, sağlığına kolayca ulaşabileceği yer konumuna getirmektir. İnsanlarımız kolayca tedavi edilebilmeli, sevkleri daha az olmalı. Yani bir üst merkeze, Erzurum’a daha az gitmeli. Ne tür hastalığı varsa burada bir ön incelemesi yapılıp, gerçekten sevk edilmesi gerekiyorsa o zaman uzman hekimler tarafından gönderilmeli.” dedi.
 
Kars olarak şanslı olduklarını çünkü şu anda tüm branşlarda uzman bulunduğunu söyleyen Yıldız, “Bu açıdan bir başka ile bağlı olmamak için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız. Sonuçta Kars bizim, biz burada hizmet etmeliyiz, onun için de buradayız. İki ayda bir, düzenli olarak Sağlık Bakanlığı tarafından atama yapılıyor. Şu an eksik olan kalp damar cerrahisidir. O da bu kurada geldi. Eksiklerimiz olan bütün branşlar hemen hemen tamamlandı. Şu an uzmanlık dalı gereken bir ihtiyacımız olmayacaktır. Çünkü Bakanlık düzenli olarak bütün Türkiye’deki Devlet Hastanelerine atamayı yapıyor. Doğumevinde 6 tane çocuk hekimi uzmanımız var. Bu açıdan çocuk sağlığı hastalıkları olarak şu an için bir sıkıntımız yok. Düzenli olarak 24 saat hizmet veriyoruz.” diye konuştu.
 
Yıldız, şöyle konuştu: “Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olarak İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra ihtisası bitirip kısa bir süreliğine Amerika’da bulundum. Orayı gördükten sonra gerçekten bizim Türkiye’de Sağlık hizmetinin çok daha ileriye gitmesi gerektiğini, çok daha iyi çalışmamız gerektiğini gördüm ve bizzat şahit oldum. Türkiye’ye döndükten sonra Bakanlığın takdiriyle Başhekim olarak da göreve başladım. Burada amacım şu; adaletli, dürüst şekilde hastaneyi Kars’ın hak ettiği şekilde yönetebilmek. İnsanların hak ettiği hizmeti ayağına götürebilmek. Çünkü gelen gerçekten mağdur, adından belli “hasta” yani şifa için geliyor. O geldiği için psikolojisi bozuk, saldırgan olabilir, her şey olabilir. Önemli olan bizim ona daha çok insancı değerle yaklaşıp onu çözmek. İnşallah biz de Kars’ta bu doğrultuda bu hizmeti yürüteceğiz. Biz bir ekibiz; gazetecisiyle, belediyecisiyle, valilikle bütün kurumlar bir ekiptir. Bunların birinde bir aksaklık oldu mu her yere yansır. Ekip işiyle hastaneyi bir adım daha ileri götürmeliyiz. Çünkü Kars halkı bunu hak ediyor. Ben de Karslıyım ve bende çocukluğumu burada geçirdiğimde sağlık konusunda çık sıkıntı yaşıyordum. Hepiniz bu dönemden mutlaka geçtiniz. Ama şimdi sağlığa ulaşmak kolay bunu daha ileriye götürmemiz gerekiyor.”
 
Kars Devlet Hastanesi yeni başhekimi Uzm. Dr. İsmail Yıldız daha sonra şunları söyledi:
“Hastane şarlarımız da bütün uzman ekibimiz şu an da hastanede. Mevcut olmayan kalp damar cerrahisidir o da doktorumuz gelecek. Kalp Damar Cerrahimiz, Ürolojimiz, Plastik Cerrahimiz diğer bütün branşlar hastanede şu an mevcut. Doğumeviyle ilgili daha önce haberlere çok yansıdı. Ben de buraya gelmeden önce gazetelerden takip ediyordum. Çocuk hekimi yoktu, çocuk hekimi eksikliği vardı. Şu an bil fiil çalışan 6 tane çocuk uzmanı var, 5 tane de kadın doğum uzmanı var ve hizmet 7 gün 24 saat devam ediyor. Amacımız; daha ilerilere götürmektir. Çocuk hekimliği biraz daha ön planda ve şu anda o sıkıntımız da giderildi. İnşallah daha iyi bir hizmet veririz ve bir adım daha ileri götürürüz. Bunu yapmak da bizim görevimiz ve boynumuzun borcudur. İnşallah bunu da başaracağız. Ekiple beraber bunu hepimiz görüceğiz.”


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.