1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Osman Kavala'ya Ağırlaştırılmış Müebbet
Yeni Adalet Sarayı İnşaatı Devam EDİYOR

Yeni Adalet Sarayı İnşaatı Devam EDİYOR

Kars Adalet Sarayı İnşaatı'nın 21 Mart tarihinde başladığı ve yapımına hızla devam edildiğini bildirildi.

A+A-

Kars Adalet Sarayı inşaatının 21 Mart 2012 tarihinde başladığı ve yapımına hızla devam edildiğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Sarayı inşaatının 21 Mart 2012 tarihinde başladığını ve 2013 yılı Ekim ayında bitirilerek hizmete açılacağı müjdesini verdi.

Adalet Sarayı 24 bin 300 metrekare açık alan üzerine 11 bin 345 metrekare kapalı alan olarak inşa ediliyor.

Adalet Sarayı içerisinde 11 duruşma salonu ile 30 hakim ve savcı odası bulunacak. Adliye içerisinde ayrıca 100 kişilik çok amaçlı konferans salonu, Banka ve PTT şubesi, kafeterya ve yemekhane ile açık ve kapalı otoparkı olacak. Yine Kars Ardahan Bölge Barosu ile Adli Tıp Kurumu şubesi Adliye Sarayındaki yerinde hizmet verecek.

Cumhuriyet Başsavcısı Köylü, "en önemli yeniliklerden bir tanesi de Kars İdare Mahkemesinin kurulacak olması. Bilindiği gibi Kars idari yargı davaları halen Erzurum İdare Mahkemesinde görülmekte. Yeni adliye binasının açılması ile birlikte Kars İdare Mahkemesinin kurulacak olması da Kars için büyük bir kazanım olacak." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.