1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Dr. Yusuf Güney 112'de Göreve Başladı
Yemin Krizinde Gül DEVREDE

Yemin Krizinde Gül DEVREDE

Mecliste yaşanan yemin krizi sonrasında, Cumhurbaşkanı Gül devreye girerek Kılıçdaroğlu, Türk ve Elçi'yle görüşme kararı aldı.

A+A-

Milletvekilliği düşürülen Dicle ve tahliye talepleri reddedilen sekiz milletvekili nedeniyle mecliste yaşanan yemin krizi sonrasında, Cumhurbaşkanı Gül devreye girerek Kılıçdaroğlu, Türk ve Elçi'yle görüşme kararı aldı.

12 Haziran Genel Seçimleri sonrasında Diyarbakır'dan milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ile vekilliğinin düşürülmesi ve Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) davasından tutuklu bulunan ve milletvekili seçilmelerine rağmen tahliye talepleri reddedilen beş ismin yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) milletvekili seçilen Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay'ın tahliye taleplerinin de reddedilmesi sonucu yaşanan yemin krizi sonrası Cumhurbaşkanı Abdullah Gül devreye girdi.

Radikal gazetesinin haberine göre, Gül, son yaşanan gelişmeleri değerlendirmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarın (30 Haziran) saat 11.00'de ve Blok vekilleri adına da Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'yle 1 Temmuz Cuma günü saat 11.30'da Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise programının yoğunluğunu ileri sürerek daveti reddetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.