1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kanka Polis Kütüphanesine Destekler Devam Ediyor
Yarın Tutuklu Gazete ÇIKIYOR

Yarın 'Tutuklu Gazete' ÇIKIYOR

Cezaevindeki gazetecilerin hazırladığı 'Tutuklu Gazete', Pazar günü Aydınlık, BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazeteleriyle birlikte bayilerde olacak.

A+A-

 Cezaevindeki gazetecilerin hazırladığı "Tutuklu Gazete", Pazar günü Aydınlık, BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem gazeteleriyle birlikte bayilerde olacak.

Cezaevindeki gazetecilerin hazırladığı "Tutuklu Gazete"nin ilk sayısı Pazar günü bayilerde olacak. Gazetenin hazırlanmasına da destek veren Aydınlık, BirGün, Cumhuriyet, Evrensel ve Özgür Gündem, Tutuklu Gazete'nin 24 Temmuz sayısını ek olarak verecek.

İlk sayı, 68 gazetecinin tutuklu yargılandığı Türkiye'de "Sansürün kaldırılması ve basın bayramı" olarak kutlanan 24 Temmuz'un 103. yıldönümünde çıkıyor.

Projenin fikir babası Bedri Adanır, gazeteyi "Tutuklu Gazete, adeta dürtercesine, herkese 'Duydunuz mu? Türkiye hapishanelerinde şu kadar gazeteci var ve bu gazetecilerin suçu gazetecilik yapmak' diyecek" sözleriyle anlattı.

Aram Yayınları imtiyaz sahibi Adanır, "örgüt propagandası" yaptığı iddiasıyla Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor, Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.
Adanır'ın önerisi üzerine gazete için bir süre önce hazırlıklara başlayan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere mektup göndererek, "Tutuklu Gazete" için kendilerinden yazı istemişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.