1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. ARPAÇAY

  4. Suriyeli Genç Cari Çayı'nda Boğuldu
Yanmış Kömürden Harçlık ÇIKAR

Yanmış Kömürden Harçlık ÇIKAR

Kars'ta çöplüklerden yanmamış kömürleri toplayarak satan çocuklar, aile bütçesine de katkıda bulunuyor.

A+A-
Kars'ta çöplüklerden yanmamış kömürleri toplayarak satan çocuklar, aile bütçesine de katkıda bulunuyor.
Her yıl kış aylarında yanmamış kömür parçalarını çöplüklerden toplayan çocuklar, el arabalarına koydukları kömürleri satarak aile bütçesine katkıda bulunurken, evlerinin yakacak ihtiyacını da gidermeye çalışıyorlar. Resmi kurumlar ile apartmanların bahçelerine dökülen yanmamış kömür parçalarını elekten geçiren çocuklar, kömürlerin torbasını 5 ile 7 lira arasında satıyor.
Kırsal ve kenar mahallelerde oturan, maddi imkansızlıklardan dolayı okula gönderilemeyen çocuklar, yazın sokak ve caddelerde mendil satarak, kışın da topladıkları kömürleri satarak evlerine katkı sağladıklarını söyledi. Hasta olan babasının çalışamadığını söyleyen Ç.D, Her gün saat 05.00’de kömür toplamak için sokağa çıktığını söyledi. Sattığı kömürün parasıyla evine ekmek aldığını anlatan Ç.D, “Biz 4 kardeşiz. Babam hasta olduğu için eve ben bakıyorum. Yazın caddelerde mendil, kışın da yanmamış kömürleri toplayarak satıyorum. Kömür fiyatları yüksek olduğu için soba kullanan birçok işyeri topladığımız kömüre rağbet ediyor. Özellikle kasap, bakkal ve berberler daimi müşterimi” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.