1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Yankesicilik Yapan Bir Kişi TUTUKLANDI
Yankesicilik Yapan Bir Kişi TUTUKLANDI

Yankesicilik Yapan Bir Kişi TUTUKLANDI

Kars'ta 'hayvan pazarı'nda yankesicilik yapan bir kişi yakalandı.

A+A-

Kars'ta "hayvan pazarı"nda  yankesicilik yapan bir kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne müracaatta bulunan Z.C. (1946), hayvan pazarında bir adet büyükbaş hayvanı 2 bin 950 TL karşılığında sattığını ve parasını pantolonun cebine koyarak, şehir merkezine gelmek için hayvan pazarının önünden dolmuşa bindiğini, bu sırada tanımadığı bir şahsın da dolmuşa bindiğini ve yanına oturduğunu ve dolmuştan indiğinde parasının cebinde olmadığını belirterek şikayetçi oldu.

Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Z.C.'nin verdiği eşkal bilgilerinden yola çıkarak, Kars'ta geçmiş dönemlerde meydana gelen yankesicilik suçları ayrıntılı olarak incelendi.

Yapılan inceleme sonucunda 2011 yılında yankesicilik suçundan yakalanan H.A.(1961), müracaatçı Z.C.'nin vermiş olduğu eşkal bilgileri ile örtüştüğünün tespit edilmesi üzerine, adı geçen şahıs yeni garajlar önünde yakalandı. Yakalanan H.A. emniyetteki sorgusunun ardından Adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen H.A. tutuklanarak Kars kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise; "Yankesicilik ve hırsızlık olaylarına karşı vatandaşlarımızın, cüzdanlarında fazla para bulundurmaması, para yerine kredi kartı, çek gibi ödeme araçlarını kullanmayı tercih etmeleri, para veya cüzdanların çekilmesi için en uygun yerlerin pantolonun arka veya yan cepleri olduğu, özellikle kalabalık yerlerde, dolmuş ve otobüs durakları, alış-veriş merkezleri, stadyum, hastane ve halka açık yerlerde miting, gösteri yürüyüşü veya törenlerde, bu tür hırsızlık olaylarına karşı daha dikkatli olmaları gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.