1. HABERLER

  2. Yağmur Marmara'yı FENA VURDU..
Yağmur Marmara'yı FENA VURDU..

Yağmur Marmara'yı FENA VURDU..

Dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış Kocaeli'nin Gebze ve Çayırova ilçesinde hayatı felç etti.

A+A-
Şiddetli yağış İstanbul-Ankara yolunu gece kapattı, otomobillerin içlerine su doldu. Mahsur kalanlar yoldan geçen kamyonların damperine binerek kurtulabildi. Sele kapılan bir kişinin cesedi bulundu.
Kocaeli Gebze'nin Mevlana, Gaziler, Beylikbağı, Adem Yavuz, Köşküçeşme, Mimar Sinan, Güzeller ve Arapçeşme mahallelerinde çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Bu mahallelerdeki bazı sitelerde su göletlerinin oluşması nedeniyle vatandaşlar dışarı çıkamadı.
Mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Özellikle Şifa Mahallesi'ndeki bir çok ev ile bazı fabrikalar boşaltıldı.
Bu arada sele kapılan bir kişinini cesedi sabah saatlerinde bulundu.
İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir belediyelerinden bölgeye itfaiye ekipleri gönderildi.
Çayırova Beylikbağı ve Gebze Bayramoğlu mevkilerindeki su baskını nedeniyle D-100 Karayolu'nun Ankara istikameti tamamen ulaşıma kapandı.
Bayramoğlu mevkisinde su baskını sonucu araçlarında mahsur kalan bazı vatandaşlar itfaiye aracından uzatılan merdivenle kurtarıldı.
DİREKSİYONA KADAR SU DOLDU
Bazı vatandaşlar ise, yoldan yoldan geçen kamyonların damperine binerek sele kapılmaktan kurtuldu.
Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü (GYTE) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Öztürk, GYTE Merkez Yerleşkesi'ndeki laboratuvarlardaki cihazların su baskınına karşı emniyetli yere alınması için akşam saatlerinde enstitüye gittiğini söyledi.
Cihazları emniyetli yerlere aldıktan sonra dönüşe geçtiğini ifade eden Öztürk, ''Kara yolunun Gebze Yeni Mahalle mevkisine geldiğimde bir anda dere patladı ve selin ortasında kaldık. Otomobilimin içine direksiyonuna kadar su doldu. Sonra aracın üzerine çıktım. Benimle birlikte 4-5 araç daha vardı. Sonra yoldan geçen bir tanıdığımıza ait kamyonun damperine yaklaşık 15 kişiyle birlikte binerek kurtulduk'' şeklinde konuştu.
ARAÇLARI SÜRÜKLEDİ
Gebze'deki yakınlarını ziyaret ettikten sonra eşiyle İstanbul'a geri dönerken araçlarına sel suları dolan Sevim Ünal ise birden kara yolunu suların kapladığını söyledi.
Hemen yanlarında bulunan ve suda mahsur kalan bir otomobildeki 2 çocuk, 2 kadın ile sürücü ve eşini kurtardıklarını kaydeden Ünal, daha sonra kendi araçlarına da su dolmaya başladığını kaydetti.
Araçlarının üzerine çıktıklarını kaydeden Ünal, kurtardıkları otomobilde bulunanların bir yakınlarıın kamyonuyla geldiğini, kendilerinin de bu kamyona binerek yoldan dışarı çıktıklarını anlattı. Ünal, sel sularının bazı araçları sürüklediğini de sözlerine ekledi.
Ünal'ın da aralarında bulunduğu bazı vatandaşların battaniyeye sarılı şekilde olay yerine çekici gelmesini beklediği görüldü.
Bölgede itfaiye ekiplerinin yaptığı çalışmaların ardından yol ulaşıma açıldı. Balçıkla kaplanan yolu temizleme çalışmaları devam ediyor.
LABORATUVARLAR SU DOLDU
Tuzla ve Çavırova ilçeleri arasından geçen Sazlık Deresi'nin taşması sonucu ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Merkez Yerleşkesi'ndeki (GYTE) binalara yaklaşık yarım metre su doldu.
Laboratuvarların büyük çapta hasar gördüğü yerleşkede bulunan bazı binalarda mahsur kalan asistanları itfaiye kepçeyle kurtardı.
Tuzla'daki Aydınlı, Şifa, İstasyon ve Mimar Sinan mahallesinde çok sayıda bodrum ve giriş katlarında bulunan ev ve iş yerleri su altında kaldı.
Su baskınları nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Evlerini su basan vatandaşların bazıları kendi imkanlarıyla kovalarla su tahliye çalışması yaparken, itfaiye ekiplerinin ulaştığı adreslerde de motopomp yardımıyla evlere giren su boşaltıldı.
18 KİŞİYİ İTFAİYE KURTARDI
Yağışlar nedeniyle ev ve araçlarında mahsur kalan 18 kişinin itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığını belirten yetkililer, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve Yol Bakım Müdürlüğü ekiplerine bağlı 26 araç, 58 motopomp ve 76 personelin görev yaptığını kaydetti.
AKOM yetkilileri yağışların sabaha doğru İstanbul'un Avrupa Yakasında etkili olmasının beklendiğini bildirdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.