1. HABERLER

  2. Vural: Yüreğin Yetiyorsa Aç SINIRI
Vural: Yüreğin Yetiyorsa Aç SINIRI

Vural: Yüreğin Yetiyorsa Aç SINIRI

Oktay Vural, Başbakana sesledi: 'Protokolü imzaladın. Hadi şimdi sıkıysa aç bakalım, yüreğin yetiyorsa aç Ermenistan sınırını' dedi.

A+A-
MHP Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen panelde konuşan MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakana sesledi: 'Protokolü imzaladın. Hadi şimdi sıkıysa aç bakalım, yüreğin yetiyorsa aç Ermenistan sınırını' dedi.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türkiye’nin Kafkasya Politikası ve Kars’ın Önemi-Yakın Tarihimizin Türk Soykırımı Hocalı” konulu panelde konuşan MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural, geçtiğimiz yıl Ermenistan ile imzalanan protokole değinerek, Başbakana şöyle sesledi: “Protokolü imzaladın. Hadi şimdi sıkıysa aç bakalım, yüreğin yetiyorsa aç Ermenistan sınırını” dedi.
Panelin oturum başkanlığını yapan MHP Gurup Başkan Vekili Oktay Vural, “Bu Coğrafyada yaşayanlara bu dramı yaşatanlarla sen ilişkilerini normalleştirmek istiyorsan önce onlara bu soykırım yalanından vazgeçmeleri gerektiğini kabul ettireceksin. Ey Tayyip Erdoğan, sen o protokolü imzaladığın zaman, “Ermenilerle sınırı açıp ilişkileri normalleştirelim” dediğin zaman bunlar bu soykırım yalanından vazgeçtiklerini söylediler mi?. Söylemediler. Aksine “bu soykırım gerçeğini kimse değiştiremez” diye protokolü imzalamadan önce de imzaladıktan sonra da söylediler. Ey Tayyip Erdoğan, protokolü imzalarken bu kadim şehri olan Kars’ı kendi bağımsızlık bildirilerinde Batı Ermenistan olarak gösteren Ermenilere buranın Türk yurdu olduğunu kabul ettirebildin mi?. Ettiremeden niye protokolü imzalıyorsun? Kendi Anayasalarında bu coğrafyamıza Batı Ermenistan olarak diyenlerin ve daha sonra protokolü imzalarken Anayasa Mahkemesi tarafından bu protokolün Bağımsızlık bildirisine aykırı olmadığı şerrini ortadan koyduktan sonra sen ne hakla bu protokolü meclise götürüyorsun ve imzalıyorsun” dedi.
SIKIYSA AÇ BAKALIM
Vural, daha sonra şunları söyledi:  “Azerbaycan’da 1 milyon Azeri Türkü kaçkın. Azerbaycan topraklarının yüzde 20’sini işgal etmişler. Peki sen o protokolü imzalarken Ermenilere bir tek hususu kabul ettirebildin mi? Ettiremedin. Peki sana soruyorum niye bu protokolü imzaladın? Müslüman değil miydi bunlar? Azerbaycan’da onların dramı karşısında niye sessiz kalıyorsun diye sormayalım mı? Peki Sayın Başbakan buraya gelip de mi sordun sen? Tarihine bakıp da mı imzaladın protokolleri? Millet mi senden istedi bu protokolleri imzalamanı? Kim istedi senden kim? Obama geldi “ilişkileri, sınırları açın” dedi ondan sonra gidip tıpış tıpış protokolleri imzaladın. Hani nerede bu milletin isteği? Milletten sakladın, gittin protokolü imzaladın, Meclise gönderdin. Niye protokol sırasında “One Minute” diyemedin hee Sayın Başbakan. Orada “One Minute” diyemedin niye? Ermeni soykırımı iddialarını gündeme getiren, güzelim Kars’ı Batı Ermenistan olarak gösteren bir siyasal zihniyete karşı dik durulmadı. Ermenistan soykırım iddialarından vazgeçmedikçe, tapu gibi senedi Kars Anlaşmasını kabul etmedikçe, Azerbaycan topraklarından çıkmadıkça Ermenistan ile bu sınırların açılması, ilişkilerin normalleştirilmesi mümkün değildir. Hadi yüreğin yetiyorsa aç bakalım sınırı. Sayın genel başkanım söyledi “Açamayacaksın, açtırmayacağız” dedi. Ne oldu? Protokol imzalandı. Açabildin mi? Hadi sıkıysa aç bakalım.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.