1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taekwondo Şampiyonası Sona Erdi
Vizesiz Gidilebilen Ülke Sayısı 71

Vizesiz Gidilebilen Ülke Sayısı 71

Türk vatandaşlarının vizesiz giriş yapabileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.

A+A-

Türk vatandaşlarının vizesiz giriş yapabileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.

Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nün yayınladığı verilere göre, Türkiye son dönemde peş peşe yaptığı vize anlaşmalarıyla dünyaya açılmaya devam ediyor.

Vize uygulamasının kalktığı ülkelere her ay yenisi eklenirken, son olarak Ukrayna ile 22 Aralık 2011'de yapılan anlaşma ile Türk vatandaşlarının vizesiz seyahat edebileceği ülke sayısı 71'e ulaştı.

Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan verilere göre, umuma mahsus pasaport sahipleri 60 ülkeye vizesiz giriş yapabiliyor, 11 ülkede ise sınır kapılarında ücret karşılığı vize alabiliyor. Bunun yanı sıra, 16 Aralık 2011 tarihinde yapılan iki anlaşma ile diplomatik pasaport sahipleri Nijerya ve Etiyopya'ya vizesiz seyahat edebiliyor.

Tüm pasaport sahiplerinin vizeden muaf olduğu ülkeler şunlar:

"Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guatemala, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Lübnan, Makau Özel Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritius, Nikaragua, Pakistan (İş adamları vizeden muaf), Palau Cumhuriyeti, Paraguay, Rusya, Seyşeller, St. Lucia, St. Vincent-Grenadines, Sırbistan, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela."

Sınır kapılarında vize alınabilen ülkeler ise

"Bahreyn, Doğu Timor, Dominik Cumhuriyeti, Endonezya, Güney Afrika Cumhuriyeti, Katar, Kenya, Sudan, Ukrayna, Umman ve Zambiya" olarak sıralanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.