Vergi ve Banka Borçları ERTELENSİN

Vergi ve Banka Borçları ERTELENSİN

Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ağır kış koşulları nedeniyle zor günler geçiren Doğu illerinde vergi borçları ve banka borçlarının ertelenerek, bölgenin pilot bölge olması konusunda hükümete çağrıda

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Kars’ta, ağır kış koşulları nedeniyle zor günler geçiren Doğu illerinde vergi borçları ve banka borçlarının ertelenerek, bölgenin pilot bölge olması konusunda hükümete çağrıda bulundu.
KHA'nın haberine göre; Milletvekili Ensar Öğüt, partisinin genel merkez kurultayı nedeniyle, genel merkez delegeleriyle görüşmek üzere Kars’a geldi. İki günlük temasları sonrası ilden ayrılarak Ankara’ya dönen Ensar Öğüt, ağır kış koşulları nedeniyle Kars’ta vatandaşların zor günler geçirdiğini belirtti.

Zor şartlarda yaşam savaşı veren doğu illerinde vergi borçları ve banka borçlarının ertelenmesi konusunda hükümete çağrıda bulunan Öğüt şunları söyledi: “Kars’a gelmemin nedeni, ben partimi ziyaret ettim. Buradaki parti yönetici arkadaşlarımızla görüştük. Belli konularda sohbet ettik. Belli bir mutabıka sağladık. Çok memnun oldum. Bütün arkadaşlarımız burada partimiz temsil etmek için çalışıyorlar. Ben Kars’ta köy yollarının kapandığını gördüm. Hastalarını hastaneye götüremediklerini gördüm. En büyük sıkıntı da, bölgemizde insanlarımızın yüzde 95’i hayvancılıkla geçiniyor.

Samanın kilosu 80 kuruş olmuş. İthal hayvanın gelmesi nedeniyle hayvan da para etmiyor. İnsanlar hayvanını satmıyor ve aynı zamanda besleyemiyor da. Çok kötü bir durumda ve bir yandan da banka kredileri, SSK borçları, vergi borçları var. Burada korkunç bir sıkıntı var. Bu senede kar çok şiddetli yağmış. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta daha çok sıkıntı var. 2 bazı yerlerde de 2,5 metreye kadar çıkan kar var. Bu nedenle, ben buradan hükümete şöyle seslenmek istiyorum; en kısa zamanda Doğu ve Güneydoğu’da kar sıkıntısı çeken daha doğrusu ağır kış koşulları geçiren illerimize acilen vergi borçlarının, banka borçlarının ertelenmesini bunun yanı sıra mutlak süratte hayvancılık yapan ve bunu bahara getirecek şekilde hayvanlarını yetiştirebilmesi için yem yedirmesi lazım. Ama şu anda hayvanlar aç durumda. İnsanlar samanın fiyatı 800 lira olduğu için alamıyorlar.
Bu nedenle bankalar finansmanlarını açması lazım. Buraya özellikle hayvancılık yapan insanlara kredi vermesi lazım. Doğu ve Güneydoğu’da hayvancılık yapan insanlara kredi imkanı tanısınlar. İnsanlar da hayvanlarını besleyerek bu kara kışı atlatmış olsunlar. Çünkü insanlar hayvanlarını besleyemeyecek duruma düşmüşler. Esnafın da durumu çok kötü. Esnafında SSK, Bağkur ve banka borçlarının ertelenmesini istirham ediyoruz. Şu an siftah yapmadan kepenk kapatan esnafımız var. Bunların oranı da yüzde 70’in üzerinde. En kısa zamanda bu bölgeye acil bir yardım ve bu bölgenin pilot bölge olmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.