1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta 26 Öğretmen Tutuklandı
Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLIYOR

Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLIYOR

Kars Defterdarı Osman Şimşek, 24. Vergi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Kars Defterdarı Osman Şimşek, 24. Vergi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şimşek, yaptığı yazılı açıklamada, 24. Vergi Haftası'nın 25 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında kutlanacağını anımsatarak, verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki öneminin tüm kesimlere benimsetilmesinin amaçlandığını ifade etti.

Vergi ödemenin en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, şunları kaydetti:

"Her vatandaşımızın ödeme gücüne göre vergi ödemesi gerektiği, anayasamızın 73. maddesinde belirtilmiştir. Kamu harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle finanse edilmesi, kamu kaynaklarının etkin kullanımı ve verimli alanlara yönlendirilmesi büyük önem arz etmektedir. Maliye Bakanlığınca, öngörülebilir, istikrarlı, etkin ve adil bir vergi sistemi oluşturmak için yoğun çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalardan beklenen amaç vergi yükünü düşürerek, mükelleflerin gönüllü uyumunu artırmak, kayıtlı ekonomiye geçişi hızlandırmak ve verginin tabana yayılmasını sağlamaktır. Böylece vatandaşımıza daha çok ve daha kaliteli hizmet sunmak da mümkün olacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.