1. HABERLER

  2. EKONOMİ | FİNANS | OTOMOTİV

  3. Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLIYOR
Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLIYOR

Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLIYOR

Vergi Haftası'nın 23'ncüsü bu yıl 27 Şubat-04 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanacak.

A+A-

Türkiye genelinde bu yıl 23.cüsü kutlanan Vergi Haftası Kars’ta da Defterdarlık Binası civarındaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene Defterdar Osman Şimşek, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy, Ticaret Borsası Başkanı İsmet Çelik ve kurum çalışanları katıldı.

Vergi Haftasıyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Defterdar Osman Şimşek, “Bugün 23. Vergi Haftası için bir arada toplanmış bulunuyoruz. Vergi Haftası geleneksel olarak vergi bilinci mükellefini duyurmak amacıyla Şubat’ın son haftası 27 Şubat- 4 Mart tarihlerinde bir araya gelerek kutluyoruz. Kars defterdarlığı olmak üzere mükellef odaklı hizmet sunmak amacıyla görevimizi en iyi şekilde; şeffaf, hesap verebilir ve vergi mevzuatını en aza indirgemek suretiyle çalışmalarımız var. Vergi Haftasının önemini belirtmek üzere afişler, sloganlar astık. Gelir ve vergi rekortmenleri için 29 Şubat akşamı bir yemek vereceğiz. Ayrıca mükelleflerimiz; mükelleflerini düzenli bir şekilde, vergisini düzenli bir şekilde verdiğinden ötürü onları iş yerlerinde ziyaret edeceğiz ve onlara hediyelerini sunacağız. Kızılay’a kan bağışlamak sureti ile kan bağışında bulunacağız. Böyle planımız var. Tüm halkımızın desteğini de bekliyoruz. Öğrencilere yönelik olarak belirlediğimiz ilkokullarda öğrencilere Vergi Haftası ile ilgili bilgiler vereceğiz. Defterdarlığa, Vergi Dairesine davet ettirilerek çalışmalarımızı yakından görmelerini sağlayacağız. Personellere yönelik olarak da çalışmalarımız olacaktır.” dedi.

Şimşek daha sonra ziyaretine gelenleri makamında kabul etti. Şimşek’e burada da Vergi Dairesi tarafından plaket takdim edildi.

Haberin Öncesi

VERGİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Vergi Haftası'nın 23’ncüsü bu yıl 27 Şubat-04 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Defterdarı Osman Şimşek, “Bu kapsamda, çalışmalarını Mükellef odaklı hizmet anlayışı içerisinde sürdüren Kars Defterdarlığı olarak Mükellef beklentilerini en iyi şekilde cevaplandırabilmek için şeffaf hesap verebilir ve katılımcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda mükellef haklarını gözeterek güçlü teknolojik alt yapısı ile yüksek kalitede hizmet sunmanın çabası içerisindedir.” dedi.

Şimşek daha sonra şunları söyledi:  “Vergi Gelirlerini Adalet, Tarafsızlık ve Verimlilik ilkelerine göre toplamayı, vergi sisteminin basitleştirilmesini ve mükellefe kaliteli hizmet sunmayı benimsemiş olan Defterdarlığımız önemli hedeflerimizden biri olan Toplumsal Vergi Bilincinin Geliştirilmesi, Kayıt Dışılıkla Mücadele edilmesi, Verginin tabana yayılması amacıyla Mükellef Memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı sergilemektedir.

Bu kapsamda kutlanmakta olan’’ VERGİ HAFTASI’’ Toplumun tüm kesimlerinde Vergi Duyarlılığının oluşması açısından büyük önem taşımaktadır. Gelir İdaresi Başkanlığının öncülüğünde tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlamaktayız.

Defterdarlığımız da gerçekleştirilecek etkinlikleri;

1-KAMU OYUNA YÖNELİK ETKİNLİKLERİMİZ
Resmi Tören Atatürk Anıtına Defterdarlığımız Birim Amirleri ve Personelinin ve Meslek Kuruluşları Temsilcilerinin katılımıyla Çelenk konulması ile başlanılacaktır.

Resmi Törenin ardından başta Sayın Valimiz olmak üzere Belediye Başkanı ile İlimizin Yönetiminde bulunan diğer temsilcileri ile Meslek gruplarının bağlı olduğu meslek odaları ziyaret edilecektir.

Şehir merkezinin ana caddelerine Vergi konulu sloganların yer aldığı kağıt afişler ve branda tipi afişlerin asılması sağlanarak Vergisini düzenli ödeyen bir grup mükelleflerimiz iş yerlerinde ziyaret edilerek kendilerine hediye verilecektir. Ayrıca geniş katılımın beklendiği Vergi Rekortmenleri ödül töreni ile İlimizde dereceye giren mükelleflerimize plaketleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı Hediye seti takdim edilecektir.

2-ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ETKİNLİKLERİMİZ
Defterdarlığımız bünyesinde oluşturulan bir heyet Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen ilk ve orta öğrenim okulları ziyaret edilerek verginin önemi anlatılacak ve öğrencilere Gelir İdaresince hazırlanan vergi sloganlarının yer aldığı hediyeler dağıtılacaktır. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilk ve orta öğretim okullarında eğitim gören bir grup öğrenci Vergi Haftası münasebetiyle Defterdarlığımızı ve Vergi Dairesini Ziyaret ederek çalışmalar hakkında kendilerine bilgi verilecektir.

3-PERSONELE YÖNELİK ETKİNLİKLERİMİZ.
Defterdarlığımız Vergi Haftası nedeniyle yöneticilerin ve personelin katıldığı yemekli toplantı düzenlenerek toplantıda başarılı personelimize teşekkür belgesi verilecektir. Ayrıca Defterdarlığımız personelinin katılımı ile Kızılay’a kan bağışında bulunulacak olup, kan bağışı kampanyası tüm halkımıza açık olacaktır.

Kars Defterdarlığı olarak her türlü ekonomik yapı ve aktiviteyi geliştiren, kavrayan, güvenilir, etkin, şeffaf, küresel boyutta öncü örnek bir idarenin yanında Kendisine Güvenen Kendisine Güvenilen anlayışla öz veri ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bu Duygu ve Düşüncelerle Tüm mükelleflerimizin ve personelimizin Vergi Haftasını Kutlar Saygılar sunarım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.