1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Seçim’24 | AK Parti, 81 İlde Temayül Yoklaması Düzenledi
Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLADI

Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLADI

Kars'ta Vergi Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Kars Defterdarlığı tarafından düzenlenen törende defterdarlık karşından bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu saygı duruşunda bulunuldu.

A+A-

Kars’ta Vergi Haftası dolayısıyla tören düzenlendi. Kars Defterdarlığı tarafından düzenlenen törende defterdarlık karşından bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu saygı duruşunda bulunuldu.

Kars İl Defterdarı Hanifi Yıldırım ve beraberindekiler vergi haftası kutlamaları kapsamında Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.

22. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında İl Defterdarı Hanifi Yıldırım, Vergi Haftası nedeniyle gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Vali Ahmet Kara’ya bilgi verdi. Amaçlarının toplumu bilgilendirmek olduğunu ifade eden Defterdar Hanifi Yıldırım, yapacakları etkinliklerle, toplanan vergilerin nerelere harcandığını ve vergilerle neler yapıldığını halka göstereceklerini belirtti.

Defterdar Hanifi Yıldırım, “Verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki öneminin tüm kesimlere benimsetilerek, kamu oyuna verginin gönüllü olarak ödenmesi alışkanlığının kazandırılması sağlanmalıdır” dedi.

Kars Valisi Ahmet Kara ise vergi haftası kutlamalarındaki amaç vatandaşlardan toplanan vergilerin nasıl harcandığını, neler yapıldığını ve verginin ne olduğunu halka anlatmak olduğuna dikkat çekti.

Vali Kara; “Devletin var oluş sebeplerinden biri vatandaşın huzurunu, mutluluğunu ve güvenini sağlamaktır. Devletin yürüttüğü hizmetlerin ancak vergilerle mümkün olabileceğini bu haftalar vasıtası ile vatandaşımıza anlatmamız gerekiyor. Vatandaşımız kendisine sunulan hizmetlerin en güzel şekilde olmasını arzu eder, ister ve istemekte de haklıdır. Çünkü bizim insanımız hizmetin en iyisine layıktır. Vatandaşlarımız bu hizmeti isterken bilmelidir ki kendisine yapılacak hizmetin bir bedeli bir karşılığı vardır. Bu da çeşitli şekillerde toplanan vergilerdir. Vatandaş olarak bunu düşünmek zorundayız. Devletten hizmet istiyoruz, bunun gerçekleşmesi için vergimizi vermemiz gerekir.Vergi önemli bir husustur. Tüm bireylere düşen bir görev var. Kayıt dışılığın önlenmesi konusunda herkesin hassasiyet göstermesi gerekiyor” diye konuştu.

21-27 Şubat 2011 tarihleri arasında kutlanacak olan “Vergi Haftası” nedeniyle Defterdarlık ilde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, odalar, borsa ve meslek kuruluşları ziyaret edilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.