1. HABERLER

  2. Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLADI
Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLADI

Vergi Haftası Etkinlikleri BAŞLADI

Her yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri Kars'ta da başladı.

A+A-
Her yıl 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası etkinlikleri Kars'ta da başladı.
Vergi Haftası Kutlama Programı kapsamında ilk olarak defterdarlık binası karşısındaki Atatürk anıtına çelenkler konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Sırasıyla; Kars Defterdarlığı, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Kars Ticaret Borsası ve Kars Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı çelenkleri konuldu. Daha sonra; İl Defterdarı Hanifi Eraslan ile Defterdarlık çalışanları, Vali Ahmet Kara'yı makamında ziyaret ettiler.


Ziyaret sırasında konuşan Kars Valisi Ahmet Kara, vergilendirilmiş kazancın temizlenmiş kazanç olduğunu söyledi. Kara "Hepimizin kazandığı paraların, malların içinde çeşitli kişilerin, fakirlerin, ihtiyaç sahiplerinin hakları vardır, hisseleri vardır. Dolayısıyla bu hisseleri çıkartıp vermemiz lazım ki o kazanç temizlensin. İşte yol ihtiyacı olan insanların yollarının yapılması, su ihtiyaçları olanların sularının getirilmesi, yani her türlü kamu hizmeti. Toplumun hizmetlerini yürütmede görevli olan devletin bu hakları, devlet tarafından alınıp, hizmet olarak halka sunuluyor. Dolayısıyla vergi hakikaten kazançları temizler, her hakkı hak sahibine verir" şeklinde konuştu.
Defterdar Hanifi Eraslan ise, Vergi Haftasının başlıca amacının; verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması, yarınların büyükleri olacak çocuklarımızda vergi bilincinin oluşturulması olduğunu söyledi. En önemli vatandaşlık görevlerinden birinin de vergi ödemek olduğunu ifade eden Eraslan, "Verginin gelir dağılımındaki eşitsizliğin giderilmesinde ve devletin 'Sosyal Hukuk Devleti' olarak bir takım görevleri yerine getirmesinde de büyük önemi bulunmaktadır. Böylece devlet ödeme gücü olanlardan topladığı vergilerin bin bölümünü alım gücü olmayan vatandaşlarına aktararak onlara yaşamlarını idame ettirmelerine imkan sağlamaktadır" diye konuştu.
Daha sonra bir süre Defterdar Erarslan ve personeliyle sohbet eden Vali Kara, defterdarlık çalışmaları hakkında bilgilerde aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.