1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars | "Vergi Borcu" Yapılandırma Çağrısı
Vergi Borcu Olanlara Yeni SÜRE

Vergi Borcu Olanlara Yeni SÜRE

Torba yasasında başlatılan kamu alacakları yapılandırması kapsamında vergi borcu bulunan vatandaşların ve mükelleflerin son şansı 31 Eylül 2011 tarihine kadar devam ediyor.

A+A-

Torba yasasında başlatılan kamu alacakları yapılandırması kapsamında vergi borcu bulunan vatandaşların ve mükelleflerin son şansı 31 Eylül 2011 tarihine kadar devam ediyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars İl Defterdarı Osman Şimşek, “Bilindiği üzere 6111 sayılı bazı kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun hükmü yürürlüğe girmiştir. Bu kanunun müracaatlar 31 Nisan’da sona ermişti ancak; Bakanlığımızdan almış olduğumuz iç genelgeyle bazı özelliği arz eden mükelleflerimiz için yeniden müracaat etme şansı verildi. Bunun içinde bu mükelleflerimizin daha önceden birden fazla vergi dairesine borcu olup da bağlı olduğu vergi dairesine müracaatı yapmış olup 30 Eylül 2011 tarihine kadar diğer vergi dairelerine olan borçları için başvurmaları halinde bu kanun hükümlerinden yararlanabilecekler. Yine bazı mükelleflerimizin internet ortamında borçlarının yapılandırılması için müracaat edip de internet ortamındaki müracaatlarında sonuç alamamış iseler onların da 30 Eylül 2011 tarihine kadar bağlı bulundukları veya borcu bulunduğu vergi dairelerine müracaat ettiklerinde borçları için sağlanan yaptırımdan yararlanabilecekler. Yine aynı hüküm için tüzel kişilerde bu iki konudan yararlanabilecekler. Diğer bir hususta mirasçılar, kefiller, şirket ortakları, serbest muhasebeci ve müşavirler sorumlu oldukları vergi ödemelerinden dolayı yine internet ortamında daha önceden bir müracaatları olup da yapılandırmadan çeşitli nedenlerle yararlanamamış olanlar de 30 Eylül 2011 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine giderek bu yapılandırmadan yararlanabileceklerdir.” dedi.

Şimşek ayrıca, “Kanunun üçüncü maddesinden yararlanmış olanlar ve süresi içinde müracaat edenler eğer ikinci maddedeki yapılandırmadan yararlanmamış iseler bunlarda aynı şekilde 30 Eylül’e kadar müracaat etmeleri halinde aynı şekilde istifade edebilecekler. Tutuklu ve hükümlü olanlarda eğer borçları için bağlı bulundukları ceza infaz kurumlarıyla müracaatlarda bulunmuşlar ise çeşitli nedenlerle bu müracaatları vergi dairelerine geç intikal etmiş veya infaz kurumları müracaat tarihleri olan 30 Ocak 2011 tarihine kadar intikal etmemiş iseler infaz kurumlarına verdikleri dilekçelerindeki tarih geçerli olacaktır. Bu borçlu mükelleflerimizde 6111 kanunu hükümlerinden yararlanabileceklerdir. Mükelleflerimizin bu konularda tereddütlerinin olması halinde Defterdarlığımıza veya bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurarak bilgileri alabilirler.” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.