Vekil Polis Megafonundan KONUŞTU

Vekil Polis Megafonundan KONUŞTU

AKP'ye silah çelenk bırakan gruba BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan polis megafonundan seslendi.

A+A-

AKP'ye silah çelenk bırakan gruba BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan polis megafonundan seslendi.

BDP'li milletvekillerinin polislerle girdiği olaylar ve yaşananlar, son dönemde Türkiye'nin gündeminden düşmedi.

Bugün ise Iğdır'da bambaşka bir olay yaşandı. Iğdır'da il teşkilatı önünde bir araya gelen BDP'liler, 'PKK, halktır halk burada', 'AKP şaşırma bizi dağa taşırma' sloganları atarak AKP il binasının bulunduğu Zübeyde Hanım Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş yapan göstericiler arasında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Belediye Başkanı vekili Hüseyin Malk, BDP İl Başkanı Şebap Çelik de vardı.

Polis yürüyen kalabalığın önüne kesti, BDP milletvekili Pervin Buldan emniyet yetkilileriyle görüştü. Buldan'ın taşkınlık yapılmayacak sözünü vermesi üzerine polis grubun yürümesine izin verdi.

BDP'li Pervin Buldan, basın açıklaması yaparken kalabalığa sesini duyurmak için çevrede güvenlik önlemi alan polisin megafonunu kullandı. BDP'liler basın açıklaması ardından cadde üzerindeki AKP binasının önüne üzerine 'Çözüm çadırımıza yapılan saldırıyı kınıyoruz' yazılı siyah çelengi bıraktı.

Göstericiler, daha sonra BDP binası önüne giderek burada oturma eylemi yaptı. Protesto gösterisi nedeniyle Iğdır'da bazı iş yerleri kepenklerini kapattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.