1. HABERLER

  2. KARS Kerbela Şehitleri Anıldı
Vatandaş Polis KURSU Tamamlandı

Vatandaş Polis KURSU Tamamlandı

Türkiye'de ilk defa Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan Vatandaş Polis Akademisi'nin ilk kursu tamamlandı.

A+A-
Türkiye'de ilk defa Kars Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Vatandaş Polis Akademisi'nin ilk kursu tamamlandı. Kursun son dersinde 'Kadına Şiddet' konulu söyleşinin ardından kursiyerlere silahlar tanıtıldı. Silah tanıtımı en çok da bayan kursiyerlerin dikkatini çekti.
Polis halkla ilişkiler bağlamında Türkiye'de bir ilke imza atan Kars Emniyet Müdürlüğü, ilk defa İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde uygulanan "Vatandaş Polis Akademisi" (Citizen Police Academy) uygulaması projelendirilerek 1,5 ay önce hayata geçirdi.
Çevik Kuvvet Şube Amiri Murat Dağlar'ın hazırladığı proje kapsamında her yıl 4 dönem halinde belirli sayıdaki vatandaşa, Kars polisinin yapısı, işleyişi, suçla mücadele de kullandığı yöntemler, polis teknolojileri ve güncel toplumsal duyarlılıkların ele alındığı konularda dersler düzenleniyor.
İlki 1 ay önce başlayan derslerde katılımcı vatandaşlara, 'Suç Mağduru Olmaktan Nasıl Korunurum?', 'Temel Trafik Bilgileri ve Güvenli Araç Sürücülüğü', 'Kendiniz ve Toplumunuzun Güvenliği için Polisinize Nasıl Yardımcı Olabilirsiniz?', 'Madde Bağımlılığına Karşı Savaş', 'Kadına Karşı Aile içi Şiddetin Önlenmesi' gibi birçok konuda bilgi verildi.
1.5 aylık ilk kurs 'Kadına Karşı Aile içi Şiddetin Önlenmesi' dersiyle tamamlandı. Çevik Kuvvet Şube Amiri Murat Dağlar'ın verdiği derste kursiyerler de kadının maruz kaldığı şiddet olayları ve ne yapmaları gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdi. Kursiyerler kendi çevresindeki yaşananları örneklerle anlatarak özellikle de töre cinayetlerinin toplumun derin bir yarası olduğunu belirtti.
Kursiyerlere daha sonra Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Kapalıspor Salonu'nda silahlar tanıtıldı. Kursiyerler, polisin kullandığı silahların özellikleri, nasıl ve ne amaçla kullanıldıkları, nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgi aldı. Daha sonra silahları tek tek inceleyen kursiyerlerden bayanların silahlara olan ilgisi dikkat çekti. Bazı bayanların silahları ellerine almaktan korktukları görüldü. Kursiyerler son olarak da kelepçenin nasıl takıldığını uygulamalı olarak öğrendi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.