1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. Ahmet Arslan, Bakanlık Koltuğuna Oturdu
Vatandaş Çamura İsyan EDİYOR

Vatandaş Çamura İsyan EDİYOR

Kars'ın Selim ilçesi Çıplaklı köyünde ilkbahar yağmurlarıyla çamura dönen yollar, vatandaşların yürümesini zorlaştırıyor. Çamur deryasına dönen yollarda yürüyememekten şikayet eden vatandaşlar, bu çil

A+A-

Kars’ın Selim ilçesi Çıplaklı köyünde ilkbahar yağmurlarıyla çamura dönen yollar, vatandaşların yürümesini zorlaştırıyor. Çamur deryasına dönen yollarda yürüyememekten şikayet eden vatandaşlar, bu çileye bir çözüm bulunmasını istiyor.
 

Selim’in Çıplaklı köyünde toprak olan yollar, nisan ayında yağan yağmurla birlikte çamura dönünce, vatandaşlar için köy içerisinde yürümek adeta çileye dönüştü. İki yıllık muhtarlığı döneminde köy içerisindeki yolu çamurlardan kurtarmak için her kapıyı çaldığını anlatan Çıplaklı Köy Muhtarı Gülalı Yeğin, tüm girişimlerine karşın sonuç alamadığını söyledi.
 

Geçtiğimiz yıl çamurun etkisini azaltmak için köylünün kendi imkanlarıyla yollara malzeme döktüğünü anlatan Çıplaklı köyünden Ziyattin Aytaş, “Bu malzemede tozlu ve topraklı çıkınca, yollar çamur deryasına döndü. Köy halkı bu yolları kullanmakta zorlanıyor. Çaresizce yağmurların kesilmesini bekliyoruz.
 

Önümüzde genel seçim var. Siyasetçiler gibi biz de biz de seçim zamanını bekliyoruz. Bu sıkıntıları çözecek siyasetçiler varsa köylerimize oy istemeye gelsin. Aksi takdirde hiçbir siyasetçi köylere oy istemeye gelmesin. Köpeklerle kovalayacağız” diye konuştu.
 

Çocukların dışardan eve geldiklerinde savaştan çıkmış gibi göründüklerini kaydeden vatandaşlar, “Yağışlı havalarda ve yağış sonrası rezalet bir hal alan yollardaki çamur deryası, bizim izin zulüm oldu. Bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Günün büyük bölümünü sokakta geçiren çocuklar, eve kir pas içerisinde geliyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.