1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars’ta Bir İş Yeri Kundaklandı
Vatandaş At Hırsızlarının PEŞİNDE

Vatandaş At Hırsızlarının PEŞİNDE

Kars'ın merkez Boğatepe Köyü'nde atları çalınan vatandaş, kapı kapı dolaşıp hırsızları arıyor.

A+A-

Kars’ın merkez Boğatepe Köyü’nde atları çalınan vatandaş, kapı kapı dolaşıp hırsızları arıyor. Atlarını bulana 10 bin TL ödül vereceğini söyleyen vatandaş, başından geçenlere adeta isyan ediyor.

Kendisine ait 4, kayınbiraderine ait 3 ve komşularına ait 10 olmak üzere toplam 10 at, Mayıs ayı içinde arazide otlarken kar yağması sonucu köye getirildi. O sırada gecenin karanlığından istifade eden hırsızlar atları çalıp kayıplara karıştılar. Sabah saatlerinde atlarını bulamayan Yılmaz Özşahin ve komşuları günlerce arazide atları aradılar.

Daha sonra atların eşkallerini karakola veren Özşahin ailesi bir yandan da çevrede araştırmalarını sürdürdüler. Bir yandan da karakol ekipleri atları kulak numaralarına göre aramamaya başladılar.
2 ineği olduğunu ve 8 nüfusuna bu inekleri ile çalınan atların geliriyle baktığını söyleyen Yılmaz Özşahin, “Benim adeta can damarımı kestiler. Çünkü ben leşberlikle uğraşıyorum. Bu atları koyarak tarlada arazide çalışıyorum. Şimdi atlarımızı götürdüler inanın elimiz, ayağımız kesildi.” dedi.
Atlarını bulan veya yerini bilenlerin kendisine ait 0536 8258637 nolu telefona haber vermeleri durumunda 10 bin TL ödül vereceğini de belirten Özşahin, atlarının değerleri olduğunu ve tanesinin en az 2 bin TL olduğunu ifade etti.
“Hırsızlar adeta suyu bentten kesti” diyerek, hırsızların rızıklarıyla uğraştıklarını ve 8 nüfusa bakabilmek için o atlara ihtiyacının olduğunu vurgulayan Özşahin, günlerdir kenti ve ilçeleri hatta köyleri tek başına gezerek atlarını arıyor. Özşahin dün de Kars’a gelerek esnafları kapı kapı dolaşıp, atların eşkallerini vererek yardım istedi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.