1. HABERLER

  2. Vanlılar Ermenilere Evlerini AÇACAK
Vanlılar Ermenilere Evlerini AÇACAK

Vanlılar Ermenilere Evlerini AÇACAK

Van'da yerel yayın yapan Van Times gazetesi, Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayin için gelecek olan Ermenilere halkın evlerini açması için kampanya başlattı.

A+A-
Van'da yerel yayın yapan Van Times gazetesi, Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayin için gelecek olan Ermenilere halkın evlerini açması için kampanya başlattı.
Gevaş ilçesinde bulunan ve adayla aynı adı taşıyan Akdamar Kilisesi'nde yılda bir gün ayin yapılmasının onaylanmasının ardından Vanlılar da 19 Eylül'de kente gelecek olan Ermenilere evlerine açmaya hazırlanıyor. Van'da 4 ayrı dilde yayın yapan Van Times gazetesinin başlattığı, valilik ve sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği "Van'a gelecek Ermenilere evlerimizi açıyoruz" kampanyasına vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor. Kampanyayı başlatan yerel gazete aynı zamanda ayin yapılacağı gün de gazetesini Ermenice çıkartacak.
Ermeniler için kutsal sayılan ve Akdamar Kilisesi'nin yılda bir gün ibadete açık tutulması için bakanlık onayının ardından Van'daki bütün otel, misafirhaneler şimdiden doldu. Bu sebeple Türkçe, Kürtçe, Farsça ve İngilizce olarak yayın yapan gazetenin sahibi Aziz Aykaç, çok sayıda kişinin Van'a geleceğini belirterek, "Ayin için 5 bin kişi bekleniyor. Ama biz bu rakamın çok üstünde kişinin geleceğini tahmin ediyoruz. Bu sebeple böyle bir kampanya başlattık. Bu kampanya, kaynaşmayı da sağlayacak" dedi.
Kampanyanın başlatılmasından sonra telefonlarının susmadığını da anlatan Aykaç, "Kampanyayı başlatır başlatmaz, telefonlarımız susmadı. Aileler bize telefon açıp, kaç kişiyi misafir edebileceklerini söyleyip adres ve telefon bırakıyor. Listelerin tamamlanmasından sonra, Vali Münir Karaloğlu ile diğer kurumların değerlendirmesiyle konukların dağılımı yapılacak ve istekli Van halkına duyurulacaktır. Vanlılar, imkanları dahilinde istediği sayıda Ermeni'yi evinde misafir edebilecek ve onlara ev sahipliği yapacaklardır. Vanlılar ev sahipliği yapmaya hazırlar. Kampanyayı 2 gün önce başlattık ve şimdiye kadar 300 kişiyi ağırlayabilecek aile var. Biz de böyle bir kampanya başlattığımız için çok mutluyuz. Umarım misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlarız" dedi.
Aykaç, aynı zamanda ayin yapılacağı gün gazetelerinin Ermenice çıkacağını da söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.