1. HABERLER

  2. Horasan'da SİLAHLI KAVGA: 8 Yaralı
Van ve Kars'ta FIRTINA Felç Etti

Van ve Kars'ta FIRTINA Felç Etti

Van ve Kars'ta hızı zaman zaman saatte 110 kilometreye ulaşan fırtına hayatı felç etti.

A+A-
Van ve Kars'ta hızı zaman zaman saatte 110 kilometreye ulaşan fırtına hayatı felç etti.
Fırtına nedeniyle iki kentte yüzlerce evin çatısı havaya uçtu, ağaçlar kökünden söküldü, elektrikler kesildi. Van’da en büyük zararı ise TOKİ konutları gördü.
Van, bu gece son yılların en şiddetli fırtınasını yaşadı. Saat 21.00 sıralarında başlayan ve hızı saatte 80 ile 110 kilometre arasında değişen şiddetli fırtına başta kent merkezi ile Edremit ve Gevaş ilçelerinde etkili oldu.
Kent merkezinde fırtına nedeniyle halk evlerine kapanırken, başta İpekyolu, 2 Nisan ve İskele Caddesi, devrilen elektrik direkleri ve ağaçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Aralarında kamu binalarının da bulunduğu uçan çatılar park halindeki araçların üzerine düşerek hasara neden oldu.
TOKİ KONUTLARININ BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ
Van'ın Edremit İlçesi'nde yüksek tepeye kurulan ve 1688 konutun bulunduğu TOKİ, fırtınadan en fazla etkilenen yerleşim birimi oldu. TOKİ konutlarının büyük bölümünün çatıları uçarken, vatandaşlar büyük panik yaşadı. Burada park halindeki araçlar da uçan çatılardan hasar gördü. TOKİ sakinleri şiddetli fırtına nedeniyle dışarıya saatlerce çıkamadı.
Şiddetli fırtınada elektrik direklerinin devrilmesi ve nakil hatlarının kopması nedeniyle Van kent merkezi, Edremit ve Gevaş ilçelerine saatlerce elektrik verilemedi. Kentte kapanan yolların trafiğe açılması için itfaiye, polis ve sivil savunma ekipleri harekete geçerek başladıkları çalışmaları sürdürüyor.
DİKME KÖYÜNDE ÇATILAR UÇTU
Öte yandan akşam saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından aniden oluşan hortum 10 dakika içinde Kars merkeze 16 kilometre mesafedeki Dikme köyünde maddi zarara yolaçtı. 250 haneli köyde 50 civarında evin çatısı tamamen uçarken bir çok evin çatısı ise yüzlerce metre uzağa fırladı. Köyün camisi ve bazı kurumlara ait binalarında çatıları yerle bir oldu.
Köyün iki tarafında oluşan iki ayrı hortumun felaket getirdiğini söyleyen köylüler, ne yapacaklarını şaşırdıklarını söyledi. Şans eseri herkesin evde olduğu bir saatte hortumların oluşmasının can kaybını önlediğini ve kimsenin yaralanmadığını ifade eden köylüler, gördükleri manzara karşısında şaşkına döndüklerini belirttiler.
KARS'TA DOLU
Kars kent merkezinde etkili olan ve yaklaşık 3 dakika süren dolu yağışı günlük yaşamı adeta felç etti.
Kent merkezi bu akşam fırtına, şimşek, dolu ve yağmura teslim oldu. Gün boyu etkili olan fırtına akşam saatlerinde yerini yağmura bıraktı. Yağmurun ardından ard arda şimşekler çaktı ve sonra da aniden dolu yağışı başladı. Yaklaşık 3 dakika süren dolu yağışı günlük yaşamı da adeta felç etti. Fındık büyüklüğündeki dolu kısa süreliğine kenti beyaza bürüdü.
Vatandaşlar dolu ve fırtına altında bir an önce evlerine gidebilmek için koşuşmaya başladılar. Dolu yağışının ardından yeniden etkili olan yağmurdan sonra hava normale döndü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
3 Yorum