1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Bahçeli’den Gazze’ye Müdahale Çağrısı
Van Ercişte Umutlar TÜKENİYOR

Van Erciş'te Umutlar TÜKENİYOR

Depremin büyük bir yıkım yarattığı Van'ın Erciş İlçesi'nde enkaz altında kalanlar için her geçen saat umutlar tükeniyor.

A+A-

Depremin büyük bir yıkım yarattığı Van'ın Erciş İlçesi'nde enkaz altında kalanlar için her geçen saat umutlar tükeniyor.

Van'ın Erciş İlçesi'ndeki 7.2'lik deprem felaketinin üzerinden 5 gün geçti. Bugüne kadar yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği Erciş'te onlarca kişinin hâlâ enkazların altında olduğu belirtildi. Her geçen saat umutların tükendiği Erciş'te birçok enkazın kaldırılmaya başlandığı bildirildi.

Ereksan'dan 1 ceset daha çıkarıldı

Azra bebeğin sağ olarak çıkarıldığı Ereksan Fırını'nın bulunduğu bina enkazından Emine Altaş ve 12 yaşındaki kızı Şevval Altaş'ın cenazesinden sonra ismi öğrenilemeyen 1 kişinin daha cesedi çıkarıldı. Aynı binada yapılan arama kurtarma çalışmalarında Emine Alataş'ın oğlu Yusuf ve kayını Ahmet Altaş'a ise hâlâ ulaşılamadı.

Aydın Apatman'da yaşam umudu

102 saat sonra İmdat Padak adlı 18 yaşındaki öğrencinin Azeri kurtarma ekibi tarafından enkazdan sağ çıkarıldığı Aydın Apartmanı'nda Ensari Dilmanç adlı öğrencinin de yaşadığı tahmin ediliyor. Dilmanç'ın telefonunun çaldığı ancak açtıktan hemen sonra şarjından kaynaklı olarak kapandığı ve bu nedenle arama kurtarma ekipleri çalışmalarını burada yoğunlaştırdığı bildirildi.

Enkazlar kaldırmaya başlandı

20'i aşkın kişinin yaşamını yitirdiği 8 katlı 24 daireli Sevgi Apartmanı'nda yapılan arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Buse Cafe'de arama kurtarma çalışmaları da sürerken, Kaymakamlık binası karşısında bulunan çok sayıda cafe enkazından sadece birinde çalışmaların sürdüğü, geri kalan binaların enkazlarının kaldırılmaya başlandığı kaydedildi.

Ana caddelere elektrik verildi

Erciş'te depremin üzerinden 5 gün geçtikten sonra elektrik verilmeye başlandı. Sadece ilçenin ana caddelerine ve Kışla ile Salihiye mahallelerinin bir bölümüne elektrik verildiği belirtildi.

Ercişliler 5. gece de sokakta

Dört geceyi sokakta kendi kurdukları derme çatma naylon barakalarda geçiren Ercişliler, bu geceyi karla karşıladı. Dün gece karla karışık yağmurun yağdığı Erciş'te bu akşam esen sert rüzgâr yerini kar yağışına bıraktı. Baraka ve enkazların önünde yaktıkları ateşte ısınmaya çalışan Ercişleri, soğuk ve zor bir gece bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.