1. HABERLER

  2. Van Çatak'ta DOĞA Festivali Düzenlendi
Van Çatak'ta DOĞA Festivali Düzenlendi

Van Çatak'ta DOĞA Festivali Düzenlendi

Van'ın Çatak İlçesinde 'Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali' düzenlendi.

A+A-
Van'ın Çatak İlçesinde 'Kanispi, Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali' düzenlendi.
Çatak Kaymakamlığı ve Çatak Belediyesi tarafından ilk kez bu yıl düzenlenen , ''Çatak Kanispi Ceviz, Bal, Alabalık ve Doğa Festivali'' için İlçe merkezindeki Yatılı Bölge İlköğretim Okulunda tören düzenlendi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan törende konuşan Van Valisi Mühir Karaloğlu, doğa harikası şelaleye, organik kara kovan balına, cevize ve alabalığa sahip olan Çatak'ın tanıtılması amacıyla ilk kez böyle bir festival düzenlediklerini söyledi.
Van'ın her tarafının bir birinden güzel olduğunu ve çok önemli değerlere sahip olduğunu anlatan Karaloğlu, kentin marka olmasını hedeflediklerini belirtti.
Haziran ayında Van ve ilçelerinde kenti tanıtmak için düzenlenecek festivaller hakkında da bilgi veren Karaloğlu, şunları söyledi:
''Türkiye'nin saklı cenneti olan Van'ın, artık bir marka olarak hak ettiği noktaya gelmesi için tüm kesimlerle birlikte çalışıyoruz. Ülkenin en önemli doğa harikası olan ve köpük köpük görsel bir şölenle insanları kendisine hayran bırakan Kanispi şelalesi, bunun yanında Türkiye'nin en önemli çaylarından biri olan ve rafting sporuna ev sahipliği yapacak olan bu değerlerin kıymetini iyi bilmemiz gerekmektedir. Bütün bu değerler düne kadar saklıydı. Bunlar artık bir bir ortaya çıkarılıyor. Çatak artık rafting sporunun yeni merkezi haline geliyor. Bu kentte bu sporu tanıtıp ekonomik bir değer olarak ortaya çıkaracağız. Biz Van'ı tanıtırız, bu kenti ayağa kaldırırız. Yeter ki birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, dostluğumuz bugün olduğu gibi devam etsin. Bizim başaramayacağımız hiçbir problemimiz yoktur. Bu kent, bu bölge, Türkiye'de en güzel, doğuda en güzel yerlerden biridir. Bunun değerini bilmemiz lazım. Bu bölgenin kışı, yazı başka güzeldir. Kışın kayak yapma, dağlarda avcılık yapma şansımız var. Yazın buralarda rafting yapma, yamaç paraşütü de yapılabilir''
"ÇATAK ÇAYINI KİRLETMEYİN"
Doğanın ve çevrenin korunmasına da vurgu yapan Karaloğlu, Çataklılara şu tavsiyelerde bulundu.
''Çevrenin ve doğanızın kıymetini bilin. Evlerinizdeki çöplerinizi, ellerinizdeki çöplerinizi bu çaya atmayın. Kirletmeyin. Çünkü eğer çöplerinizi bu nehre atarsanız kirlenir. Çatak ilçesi en eski medeniyetlerin yaşadığı bir yerleşim alanıdır. Bu yerleşim alanının saklı değerleri ortaya çıktı. Bunları hep birlikte tanıtacağız ve bunlardan buradaki insanların ekonomik kazanımlar elde etmesini sağlayacağız. Türkiye'nin en önemli rafting parkurundan biri Çatak'ta olduğunu bilmemiz gerekir. Çatak'lı gençler bu spordan artık gelir elde edebilecek. Buraları iyi korumamız lazım. Her şeyden önce huzurumuzu korumamız lazım. Huzurumuzu bozmak isteyenlere de fırsat vermememiz lazım.''
Konuşmaların ardından ilçe merkezine 5 kilometre uzaklıkta bulunan Çatak Çayı'na giden Vali Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu, İlçe Kaymakamı Cemal Demiryürek, Belediye Başkanı Emin Babur birlikte rafting yaptı.
Şehir merkezinden ve ilçeye bağlı köylerden insanların akın ettiği festivalde, konuklara alabalık, kavurma ve pilav ikram edildi.
Yüzlerce insanın Çatak Çayı kenarında piknik yaptığı festivalde yerel sanatçıların söylediği Kürtçe ve Türkçe parçalarla, vatandaşlar halay çekerek eğlendi.
Festivale AKP Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Muş Alpaslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç ve kurum müdürleri de katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.