1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Van Belediye Başkanı'da Açlık GREVİNDE
Van Belediye Başkanıda Açlık GREVİNDE

Van Belediye Başkanı'da Açlık GREVİNDE

Tutuklu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da Van F Tipi Cezaevi'nde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladığı öğrenildi.

A+A-

Van'ın tutuklu Belediye Başkanı Kaya'nın 15 Ekim'den beri süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olduğu öğrenildi.

Tutuklu Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nın da Van F Tipi Cezaevi'nde süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemine başladığı öğrenildi.

Cezaevlerindeki PKK'li (Kürdistan İşçi Partisi) ve PJAK'lı (Kürdistan Özgür Kadın Partisi) mahpusların PKK lideri Abdullah Öcalan'ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanması ve anadilde eğitim / savunma hakkı taleplerinin kabul edilmesi amacıyla 12 Eylül'de başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemine Kaya'yla birlikte Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van eski il başkanı Cüneyt Caniş, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan ve Van'da 7 Haziran'da yapılan operasyonunda tutuklanan siyasetçilerin de katıldığı bildirildi.

Kaya'nın avukatları, Kaya'nın açlık grevine 15 Ekim'de başladığığını duyurdu.

Bugün tutuklu Şırnak milletvekili (BDP) Faysal Sarıyıldız'ın da açlık grevinde olduğu açıklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.