Van Belediye Başkanı TUTUKLANDI !

Van Belediye Başkanı TUTUKLANDI !

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya dahil, 10 BDP'li KCK üyesi olmaktan tutuklandı.

A+A-

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya dahil, 10 BDP'li KCK üyesi olmaktan tutuklandı. Belediye çalışanları dahil yüzlerce kişi kararı protesto etti.

Van'da Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında gözaltına alınanlardan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya dahil, 10 arış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi tutuklandı.

Van'da 7 Haziran'da yapılan operasyonda gözaltına alınan Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, Asrın Hukuk Bürosu avukatı Cüneyt Caniş ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla bir önceki gün tutuklanmıştı.

Dün de BDP Muradiye İlçe Başkanı Mehmet Şirin Yıldız, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, BDP Başkale eski İlçe Başkanı ve DTK üyesi Derviş Polat, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP Çaldıran İlçe Başkanı Metin Adugit, BDP Erciş eski İlçe Başkanı Veli Avcı ile BDP Özalp İlçe Başkanı Yakup Almaç tutuklandı.

Adliye önünde bekleyen BDP Van milletvekilleri Özdal Üçer, Nazmi Gür, BDP'li yöneticiler ile belediye çalışanlarının yanı sıra yüzlerce kişi "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganı ile tutuklama kararını protesto etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.