1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. 'Sıcaklık' Mevsim Normallerinde Seyredecek
Valilikten Şehit Ailelerine İFTAR

Valilikten Şehit Ailelerine İFTAR

Kars Valiliği tarafından organize edilen ve öğretmen evinde düzenlenen iftar programına, şehit aileleri ve gazi aileleri katıldı.

A+A-

Kars Valiliği tarafından organize edilen ve öğretmen evinde düzenlenen iftar programına, şehit aileleri ve gazi aileleri katıldı.

Kars Valisi Ahmet Kara, konuklara ilk olarak, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın yazılı mesajlarını ileterek, “Şehit ve gazi yakınlarımıza, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletin. Valiler olarak asli görevlerinizden biri de bu ailelerin her türlü ihtiyaçlarını görmektir.” dediklerini belirterek, bu ilin Valisi olarak şehit ve gazi ailelerin her zaman emrinde olduğunun altı çizdi.

Telefonlarının ve kapılarının, 24 saat şehit ve gazi ailelerine açık olduğunu da vurgulayan Kara, “Ben bu ilin valisi olarak her zaman sizlerin emrindeyim. Belki hepinize ulaşamıyorum veya dertlerinizi dinleyemiyor, sıkıntılarınızı çözemiyoruzdur. Ama şu anda da bazı daire müdürlerim ve özel kalem müdürüm sizlerle iftar yemeği yiyor. Onlarla ve benimle 24 saat görüşebilir ve dertlerinizi sıkıntılarınızı onların aracılığıyla da bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca, benim telefonlarım da 24 saat açıktır. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Bizler de devletimizin bize verdiği imkanlar ölçüsünde elimizden geldiğince sizlerin yanında olamaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim asli görevlerimiz arasında yer almaktadır.“ dedi.

Vali Kara, daha sonra zaman zaman dile getirdiği gibi, ‘Şehit ve gazi yakınları olarak, sizlere bizler borçluyuz, sizler de bizlerden her zaman alacaklısınızdır.’ sözlerini yineledi. Kara, kendisinin de bir şehit torunu olduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ben de bir şehit torunu olarak bugün sizlerin arasındayım. Çünkü benim dedem de Sarıkamış’ta şehit olmuştur. Sizlerin de yakınları bu topraklarda çeşitli şekillerde şehit oldu. Sizler bu nedenle büyük acılar çekiyorsunuz ve hala sabrediyorsunuz. Ama şunu da bilmelisiniz ki bu vatan için en güzel görevlerden birisini de sizler yaptınız. Allah’ın da dediği gibi “onlar ölü değil diridirler.” Çünkü bu vatan için şehit olanlar meleklerin kucağında meleklerin ve Peygamberimizin (sav) kucağında ve cennetin ırmakları üzerinde dolaşıyorlar. Sizlere de şefaat edecekler. Bu nedenle sizler fevkalade şanslı, üstün ve bir o kadar da itibarlısınız, ayrıca bizim için de o kadar değerlisiniz. Çünkü siz canınız kadar sevdiğiniz evlatlarınızı ve yakınlarınızı bu topraklar için feda ettiniz."

Kars Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Muhsin Ağçay da yaptığı açıklamada, Vali Ahmet Kara’nın her zaman şehit ve gazi ailelerinin yanında olduğunu belirterek, iftar yemeğinde bir araya geldikleri için Kara’ya teşekkür etti. Ağçay, ayrıca, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın Vali Kara aracılığıyla kendilerine göstermiş olduğu selamlar içinde mutlu olduklarını ifade etti.

İftar yemeğine Vali Ahmet Kara, 14. Mkz. Tug. Kom Topçu Kurmay Albay Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Kars Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, daire amirleri ile birlikte şehit ve gazi aileleri katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.