1. HABERLER

  2. Markar Esayan: ve İçimizdeki Yüzde 25
Vali'den BAYRAK KRİZİ Açıklaması

Vali'den BAYRAK KRİZİ Açıklaması

Türkiye Şehitlerine Yürüyor Sarıkamış Şehitlerini Anma törenleri yaklaşırken bir anda gündeme gelen bayrak kriziyle ilgili Vali Ahmet Kara açıklama yaptı.

A+A-
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in, Sarıkamış Bayraktepe’ye asılan bayrakların iade edilmediği ve Kars Valisi Ahmet Kara’ya sitem ettiği şeklindeki haberler üzerine açıklama yapan Vali Kara, bu haberlerin nasıl çıktığına şaşırdığını söyleyerek Bingür Sönmez ile bir problemlerinin olmadığını söyledi.
Türkiye Şehitlerine Yürüyor Sarıkamış Şehitlerini Anma törenleri yaklaşırken bir anda gündeme gelen bayrak kriziyle ilgili Vali Ahmet Kara açıklama yaptı. Vali Kara, “Sayın Bingür Sönmez bizim memleketimizin yetiştirdiği güzide bilim adamlarından biridir. Kısa süre Kars’ta olmama rağmen kendisiyle de bir dostluğumuz oluşmuştur. Kendisiyle zaman zaman uzun uzun sohbetimiz oldu o nedenle kendisini tanıyorum ve seviyorum. Bu haber nasıl çıkmıştır Bingür Sönmez’in kendisinin haberi var mıdır bilemiyorum. Ama bayrak meselesi bizim Sarıkamış’ta kurulu olan ve benimde yönetiminde dahi olmadığım KAR-SAR-TUR şirketinin meselesidir. Bayrağı onlar dikiyorlar. Biz dolayısıyla Valilik olarak orada bayrak eksikliği çekilmesin diye özellikle İl Özel İdare Müdürlüğü’nce bayrak aldık ve bayraklarımız hazır. Bildiğim kadarıyla Bingür sönmez kendilerinin de bayrak verebileceklerini, burada dalgalandırmak istediklerini belirtmişti. Bize de zannedersem biraz bayrak gönderdi. Ben bilmiyorum KAR-SAR-TUR’a teslim etmiş olması lazım. Bir ara bana sordular ‘eskiyen barakları Bingür sönmez geri istiyor’ şeklinde. Bende normal bayrak kanunu ve bayrak tüzüğüne göre bayrakların imhasının bir şekli, şemali olduğunu söyledim. Dolayısıyla bayrağı yırtık şekliyle bir yere veremeyeceğimiz şeklinde görüş belirttim. Ama ben bu bayrak meselesini Bingür Sönmez ile aramızda bir mesele olarak kabul etmiyorum, zaten bir mesele de yoktur. İlla da onlara gerekliyse o şirkete gerekli talimatı veririm o bayraklar onlara gitsin. Bini mesele etmenin hiç alemi yok, hiç gerek yok, böyle bir meselem yoktur yani. Bingür Sönmez ile de hiçbir meselem yoktur. Bizim değerlendirmemiz; yırtık bayrağın okula asılmış olması belki saygısızlık olurdu tabi bu bizim düşüncemizdi tamamen. Bingür Sönmez’in düşüncesi fevkalede güzel. Bizim düşüncemizde fevkalede iyi niyetli. Ona rağmen bunu bir değerlendireceğiz. Bingür Sönmez’in bayraklarının gitmesinde hiçbir mahsur yoksa biz zaten onu muhafaza ediyoruzdur, göndeririz kendisine hiç problem yoktur. Bingür Sönmez’e selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Bayraktepe’ye asılan bayrakların iade edilmediğini belirterek, Vali Ahmet Kara’ya sitem ettiği, Sönmez’in Sarıkamış Bayraktepe’ye dikilen direkteki dev Türk Bayrakları’nın, ilkokul ve üniversitelerden bağış olarak alındığını ifade ederek, “Sarıkamış Dayanışma Grubu olarak Sarıkamış Bayraktepe’ye, dev Türk Bayrağı’nın asılacağı dev bayrak direği diktik. Sonra, bayrak sevgisini geliştirmek için, özellikle İstanbul’daki ilköğretim ve üniversitelerden bayrak bağışında bulunduk. Bunlar da, bayrak bağışında bulundular. Bayrak her ay değişeceği için, bir önceki bayrağı bağışlayan okula gönderme sözü verdik. Okullar da, yenisiyle değiştirilen bayrağı, büyük bir gururla, ‘Bayraktepe’de Sarıkamış Şehitleri anısına 1 ay dalgalanmıştır’ yazısıyla okullarına asıyorlardı. Oldukça ilgi çekti bu kampanyamız ve hemen hemen tüm okullarımız bayrak bağışında bulunmaya başladılar. Ancak, aradan uzun bir süre geçti ve tüm taleplerimize rağmen, yenisiyle değiştirilen bayraklar Kars Valiliği tarafından iade edilmedi” yönündeki haber gündem olmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
1 Yorum